Alle Kvast album starter med små variationer over den typiske morgen: han vågner, spiser morgenmad og kysser sin mor farvel før han begiver sig ud i verden. Derpå følger en kort vandring hvor han over to sider fjerner sig fra hjemme og kommer til den eventyrverden som han herefter langsomt lærer at kende. Eventyret slutter […]
The post Lille Kvast – krøller eller ej af Pierre Bailly first appeared on Bogrummet.

Alle Kvast album starter med små variationer over den typiske morgen: han vågner, spiser morgenmad og kysser sin mor farvel før han begiver sig ud i verden. Derpå følger en kort vandring hvor han over to sider fjerner sig fra hjemme og kommer til den eventyrverden som han herefter langsomt lærer at kende. Eventyret slutter med at han er hjemme igen, spiser aftensmad med sine forældre og bliver lagt i seng, med den totem som han har fået med hjem fra sit eventyr.

I Krøller eller ej flyver han til en fremmed planet, halvt rød, halvt blå. Planetens beboere er delt i to, de røde med krøller og de blå med glat hår. Først møder han de røde, der sætter ham i en frisørstol og krøller hans hår. I panik flygter han over til de røde, som glatter hans hår. Kvast kan bedre lide sit eget hår, og det er først da han bryder ud i gråd at de røde og blå indser at han skal respekteres som han er. Til gengæld kan de ikke enes, i deres forstokkede verdenssyn, men her kommer Kvast på banen som mægler og får hjulpet nye venskaber på vej. En tankevækkende måde at bibringe børn fortællingen om klaner eller grupper der ikke kan enes, uden at politisere – det ville i øvrigt også være at skyde langt forbi målgruppen, for det er her de mindste læsere skal på banen. Historien er uden ord, og de derfor kan træne deres mundtlighed, mens de formidler historien til en voksen – eller et andet barn. Som en hybrid mellem børnebog og tegneserie skaber serien sin egen niche, og det er da også dybt genialt og ganske godt set, at der mangler et middel til at gelejde de mindste ind i tegneseriernes verden. Og det er også en store personlig sejr for en lille purk (eller kvast) at kunne læse en bog højt for en voksen.

Eneste aber dabei: historien ikke er helt så indfølt, som forrige bind om den triste yeti.

Anmeldereks.

Lån tegneserien på biblioteket

The post Lille Kvast – krøller eller ej af Pierre Bailly first appeared on Bogrummet.