Med over en halv milliard i omsætning kan Forlagshuset Lindhardt og Ringhof igen præsenteret et overskud.

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof havde et stærkt 2021 på flere områder. Rent økonomisk øgede man på forlaget omsætningen i 2021 med 51 mio. kr. og krydsede dermed en halv milliard kroner og landede på 524 mio. kr. Derudover har forlaget en omsætning på over 100 mio. kr. fra andre aktiviteter, som ikke medtages i regnskabet.

Med investeringer i yderligere 24.000 digitale rettigheder og mange nye ansættelser, er årsresultatet på 15 mio. kr. derfor yderst tilfredsstillende for forlaget.

Adm. direktør Lars Boesgaard, siger i en pressemeddelelse:
– Alle dele af forlaget vokser og leverer igen fine resultater. For os er det fundamentalt afgørende, at der er fremgang både for den digitale forretning og papirbogen. Det ville være tåbeligt at forsømme den trykte bog, selv om det digitale marked er i kraftig vækst.

I enorme markeder som USA, England og Tyskland steg salget af fysiske bøger i 2021, og Lindhardt og Ringhof havde også en vækst i salget af printbøger på 6 procent.

Kvalitetslitteratur en del af væksten

På indholdssiden er man også ganske godt tilfreds på forlaget. Forlagets nye stjerne, Rakel Haslund-Gjerrild, har netop vundet Weekendavisens Litteraturpris for romanen Adam i Paradis og er også nomineret til både Politikens og Montanas Litteraturpris. Halvdelen af de seks nominerede til DR’s Romanpris kommer fra Lindhardt og Ringhof, Anne Kirstine Hermann er nomineret til Årets Historiske Bog, og Carlsen løb med tre ud af fem Orla Priser for børnebøger.

Lars Boesgaard
– Vi betragter vækst som en forudsætning for, at vi også i fremtiden kan udvikle kvalitetslitteratur. Vi har mange stærke titler på vej i 2022, så alt tegner til, at det igen bliver et fint bog-år, hvor vi forventer at vokse ganske kraftigt.

I pressemeddelelsen informerer forlaget, at der i 2022 bl.a. kommer nyt fra Karl Ove Knausgård, Merete Pryds Helle, Maren Uthaug, Lone Theils, Anna Grue, Anne-Marie Vedsø Olesen, Mich Vraa, Steffen Jacobsen, Leif Davidsen, Michael Katz Krefeld, Herbjørg Wassmo og Rakel Haslund-Gjerrild, Antony Beevor, Anja C. Andersen, Sebastian Klein, Kim Fupz Aakeson og Eske Willerslev.

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof er Danmarks store internationale forlag med udgivelser på over 30 sprog. Lindhardt og Ringhof er en del af Egmont, som også ejer Norges største forlag, Cappelen Damm. Egmonts samlede bogdivision omsætter for over 1,6 mia. kr.