‘Forfattermøder’ er navnet på det nye månedlige tilbud, som KVUC ligger aula til.

Efter sommerferien kan københavnerne og alle interesserede glæde sig til et nyt gratis kulturtilbud hver måned, når Lindhardt og Ringhof i samarbejde med Københavns Voksenuddannelsescenter (KVUC) inviterer til ‘Forfattermøder’. Her kan man bl.a. møde Thomas Korsgaard, Maren Uthaug, Linea Maja Ernst (foto), Knud Romer, Niels Krause Kjær, Merete Pryds Helle og Anne-Cathrine Riebnitzsky.

– Vores tanke er, at folk kan komme forbi en halv times tid og høre to aktuelle forfattere fortælle om deres nye bog, inden man selv skal møde på arbejde, fortæller forlagets kommunikationsdirektør Søren Anker Madsen.

Forfattermøderne finder sted i KVUCs smukke nyrenoverede aula i Vognmagergade 8, og Anita Lindquist Henriksen, rektor for KVUC, lægger begejstret hus til arrangementerne.

– Vi vil både gerne åbne vores smukke gamle bygning og nye flotte sal til mennesker, som kommer udefra. Og samtidig ligger det perfekt i tråd med vores ambitioner om at styrke læseglæden, siger hun.

KVUC er en selvejende institution under staten med 300 ansatte og flere tusinde studerende hvert år, som tilbyder voksenuddannelse, HF, gymnasial supplering og ordblindeundervisning. Bygningen i Vognmagergade blev opført i 1912-13 af Københavns Belysningsvæsen, der benyttede den frem til 2005.

– Alle er velkomne og kan som sagt komme direkte ind fra gaden, men samtidig håber vi, at en stor gruppe af de studerende på KVUC, som normalt ikke er gæster ved kulturelle arrangementer, hermed får mulighed for at møde litteraturens verden, siger Søren Anker Madsen.

KVUC’s studerende er en mangfoldig gruppe, unge og voksne, som ikke er gået den lige vej gennem uddannelsessystemet, fortæller Anita Lindquist Henriksen.

– Vi har arbejdet meget med at styrke læsefærdighederne og træne fordybelsen ved f.eks. at afholde læseuger, hvor dagen begynder med en bog, en kop kaffe og ild i pejsen på de mange skærme i huset.

– I læseugerne har vi altid haft besøg af forfattere, som fortæller om deres vej ind i litteraturen – og vi har bogbytte-bazarer og litterære citater på skærmene hver dag. Både kursister og lærere er altid begejstrede for læseugerne, og de nye forfattermøder gør det muligt for os at fejre den gode litteratur og læseglæden hele året. Forfattermøderne giver også vores undervisere mulighed for at tage problemstillinger og temaer fra bøgerne med i deres undervisning, siger Anita Lindquist Henriksen.

Resten af 2024 er der programsat fem morgener, hvor den første af disse finder sted d. 30. august. Her kan man som gæst møde de to forfattere Frederik Dirks og Sebastian Swane, der er aktuel med Uden angst, og debutanten Linea Maja Ernst, der i maj udgav Kun til navlen.

Foto.  Daniel Hjorth