Pr. 1. juli bliver et af Danmarks ældste forlag, Haase Forlag, en del af Lindhardt & Ringhof.

”Vi er begejstrede for, at vi nu får mulighed for at overtage Haase Forlag, der de senere år bl.a. har produceret flere markante naturvidenskabelige lærebøger til ungdomsuddannelserne. Titlerne er af høj kvalitet og passer fint med Lindhardt og Ringhof og Praxis Forlags udgivelsesstrategi på dette område,” udtaler Lindhardt og Ringhofs direktør Lars Boesgaard: 

”Desuden har forlaget succesfuldt satset på populærhistoriske titler, bl.a. med titlen Barrison-feberen af Hans Henrik Appel, der i maj 2021 vandt prisen for Årets Historiske Bog 2020.”

Haase Forlag blev grundlagt 1877, da Gyldendal frasolgte sin boghandel i Klareboderne til boghandlens to ledere. Siden flyttede boghandlen i 1897 til Løvstræde, hvor forlagsdelen udviklede sig for alvor. Boghandelen frasolgtes i 1993. Herefter påbegyndtes en udvikling mod et kvalitetsorienteret nicheforlag fremfor et fulddækkende forlag i alle genrer.

Michael Haase er 4. generation af Haase-dynastiet og har stået i spidsen for forlaget de seneste 25 år. Han ejer 100 procent af aktierne i forlaget, som dermed er det ældste privatejede forlag i Danmark. Og Michael Haase mener, at det er det helt rigtige tidspunkt at give stafetten videre på.

”De digitale udfordringer for lærebøgerne bliver kun større de kommende år. Mine visioner på dette område er fuldkommen samstemmende med Lindhardt og Ringhofs og Praxis’ og giver vores titler nye muligheder. Lindhardt og Ringhof kan også tilføre vores trade-forfattere større salgsmuskler. At jeg mod min vilje snart når pensionsalderen har også haft en betydning, så hvis forlagets forfattere og titler skal bedst mulig i vej, er dette den bedste løsning, jeg kan forestille mig,” siger Michael Haase.