Line Kyed Knudsen skriver sig ind i rækken af stærke forfattere hos Carlsen.

Prisen, der hylder børne- og ungdomslitteraturen, er blevet uddelt for første gang i 2017 i anledning af Forlaget Carlsens 75-års jubilæum. Tidligere prismodtagere tæller Sarah Engell, Sebastian Klein, Valhalla-skaberen Peter Madsen samt makkerparret bag hitbøgerne om ”Sallys far”, Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen.

“Line Kyed Knudsen ved, hvad børnene kan lide at læse. Og hun ved, hvordan det skal skrives! Med serier som bl.a. ’K for Klara’ og senest bøgerne om Naja Münster og hendes familie har forfatteren virkelig begejstret læserne i pre-teen og teen-alderen. De hiver hendes bøger ned fra hylderne på bibliotekerne og hos boghandlerne i en sjælden set grad. Line har nemlig et helt særligt talent for den gode historie til børn i det aldersspektrum. Hun er god til at finde de emner, der optager børnene, og vanvittig dygtig til at forløse emnet i en velskrevet historie, som er svær at lægge fra sig.” sagde Carlsens forlagschef Christian Bach i sin tale til prismodtageren ved forlagets efterårsreception.

Men det er ikke udelukkende blevet til bøger til mellemgruppen fra forfatterens hånd. Som en af Lines redaktører hos Forlaget Carlsen, Camilla Schierbeck, siger: “Line er alt andet end begrænset i sit forfatterskab. Hun kaster sig over mange forskellige genrer og målgrupper – noget de færreste kan slippe af sted med, og har skrevet både sci-fi, gys, YA, billedbøger, fantasy og altså bøger til mellemgruppen. Og alle steder rammer hun læserne lige i læsehjertet. Og så er hun i øvrigt både behagelig at arbejde sammen med og myreflittig!”

Line Kyed Knudsen har udgivet over 80 bøger på forskellige forlag.

Med Carlsenprisen følger et beløb på 50.000 kroner. Prisen uddeles en gang om året til et menneske, der med sit virke bidrager særligt til udviklingen og udbredelsen af børne- og ungdomslitteraturen i Danmark.

Foto: Simon Knudsen