Fjerde navn på listen over mulige vindere af MARTHA-prisen i 2023 er fundet.

Lise Ringhof og Erik Valeur er nomineret til Bog & idés Martha-pris for Det er de unge som forsvinder, der udkom i august 2022.

Forfattermakkerskabet har i de seneste år fortalt om familien Brinch i romantrilogien om det 20. århundredes danmarkshistorie, hvor første bind udkom i august 2020 og finalen udkom to år efter første bind i trilogien.

Lise Ringhof er datter af Gert og Hanne Ringhof, der er den ene halvdel af grundlæggerne af forlaget Lindhardt og Ringhof. I 1986 overtog hun med særdeles kort varsel ansvaret for forlagets personlige kontakt til alle landets boghandlere. Siden har hun arbejdet på danske bogforlag som sælger, pressemedarbejder, marketingchef, salgschef og pressechef, inden hun i 2017 stoppede på Politikens Forlag for at hellige sig arbejdet på romantrilogien sammen med Erik Valeur, skriver Bog & idé på sin hjemmeside.

Erik Valeur er uddannet journalist og har tidligere arbejdet på bl.a. Berlingske, Information, Månedsbladet Press og Danmarks Radio med undersøgende journalistik og dokumentarstof.

Om MARTHA prisen
MARTHA prisen blev uddelt for første gang i 1989 til Martha Christensen. Dengang hed det Danskernes Yndlingsforfatter, men har sidenhen skiftet navn til MARTHA prisen, opkaldt efter Martha Christensen.

Hvert år nomineres 8 forfattere til MARTHA Prisen. De 4 første bliver nomineret af vores dygtige bog-entusiaster blandt vores medarbejdere i butikkerne og de sidste 4 bliver nomineret af jer læsere. Indtil juli 2022 kan du nominere og stemme på den forfatter du mener, skal modtage Bog & idés forfatterpris; MARTHA prisen.

De 8 nominerede forfattere bliver præsenteret på siden her i løbet af foråret og henover sommeren, hvorefter afstemningen går i gang.

Når en forfatter har vundet MARTHA prisen, går der 4 år før vedkommende kan nomineres igen.

Foto: Sally Jo Ringhof