Hvis COVID-19 ikke igen nedlukker landet inden, finder efterårets vist nok allerførste fejring af litteraturen sted lørdag den 5. september.

”Festivalen er for alle. Vores ide er at hive forfatterne ud på gaden, nedbryde den højtidelige atmosfære der kan være omkring oplæsninger og skabe et midlertidigt kulturelt byrum med inspirerende ord og stemningsfulde beats.

Det skal både være for de målrettede og de tilfældigt forbipasserende,” skriver arrangørerne af Litteraturfestival i Nansensgade i en mail.

”Og så ønsker vi at holde liv i Nansensgade som boggade og alternativt, litterært centrum.”

Samlende på forskellige måder

Temaet for festivalen er ‘litterære steder – steder i litteraturen’. Hovednavne til endagsfestivalen er Søren Ulrik Thomsen, Kristina Stoltz og Hassan Preisler.

De andre navne er: Frederik Bjerre Andersen, Sissel Bergfjord, Karsten Bjarnholt, Pia Busk, Paloma Estrada, Mette Garfield, Xinxin Ren Gudbjörnsson, Iselin Hermann, Janus Kodal, Hans Frederik Munch, Asger Schnack og Nina von Staffeldt.

Konferencier skuespiller Lene Poulsen og musiker Camilla Lopez binder festivalen sammen.

Det endelige program med tidspunkter afsløres på selve dagen, da arrangørerne af hensyn til COVID-19 er bange for, at for folk ellers vil stimle sammen på bestemte tidspunkter.

Festivalen er gratis og finder sted foran Café Kabys, Nansensgade 64, 1366 København K. I tilfælde af vedvarende regn på dagen rykker forfatterne ind i cafeen og der vil være meget begrænset adgang for tilhørere.

Forlagsstande er der ingen af, men mange af de optrædende forfatteres bøger bør kunne findes ved det nærliggende Seiers Antikvariat.

Tidspunktet er lørdag den 5. september klokken 12-17.

Festivalen er støttet af Statens Kunstfond.