14 uf af 59 ansøgninger har modtaget tilskud fra ny litteraturpulje fra Statens Kunstfond.

Skønlitterære besøgsvenner til udsatte ældre, sanseåbnende skovvandringer for fabelskrivende børn og boost af litterær selvtillid til unge læsere har alle det tilfælles, at det er projekter, som har fået tilskud fra den nye pulje ’Litterære oplevelser for nye målgrupper’. Det oplyser Statens Kunstfond i en pressemeddelelse.

– Det er utroligt opløftende, at vi kort efter at have åbnet en ny pulje har modtaget så mange engagerede og iderige ansøgninger til en helt ny pulje. I Projektstøtteudvalget for Litteratur glæder vi os over at kunne være med til at realisere nytænkende litterære formater og litteraturmøder – og derved forsøge at hjælpe til med at skabe en fornyet interesse for litteratur hos flere danskere dér, hvor litteraturen i dag ofte er på udebane, udtaler Carsten Fenger-Grøndahl, udvalgsleder for Projektstøtteudvalget for Litteratur.

Blandt de 14 projekter, der har modtaget støtte, er et skriveprojekt for børn i 4. klasse i Glostrup, hvor de gennem en særlig naturoplevelse får vakt deres sanser og kreativitet, så de sammen kan skabe en bogudgivelse. Derudover kan frivillige besøgsvenner med støtte fra puljen blive uddannet i guidet fælleslæsning for udsatte enlige ældre i eget hjem.

I Odense vil et projekt styrke 10-13 årige drenges læseglæde gennem nye litteraturformater, der fusionerer fantasy, illustration, computerspil og rollespil.

Fakta om uddelingen:

Antal ansøgninger: 59 ansøgninger
Antal tilsagn: 14 ansøgninger har fået tilskud
Uddelt i alt: 595.275 kroner.

Ny pulje åben

Kunstfonden har netop åbnet for ansøgning til puljens næste frist. Puljen kan søges af arrangører af litterære arrangementer og litteraturmøder for børn, unge eller voksne. Det skal blandt andet fremgå, hvordan arrangementet eller projektet henvender sig til nye målgrupper.

Som arrangør opfordres du til at have et samarbejde med en eller flere aktører, som er tæt på en given ny målgruppe.

Foto: Jonathan Borba/Unsplash