Livets Bog er sidste bog i trilogien om heksen Diana og vampyren Matthew, og den skuffer bestemt ikke. Da bogen er den tredje i rækken, kan jeg ikke skrive så meget om handlingen, uden at spoile de to første romaner. Kort sagt handler den om Diana og Matthews sidste træk for at skaffe Livets bog og […]

Livets Bog er sidste bog i trilogien om heksen Diana og vampyren Matthew, og den skuffer bestemt ikke.

Da bogen er den tredje i rækken, kan jeg ikke skrive så meget om handlingen, uden at spoile de to første romaner. Kort sagt handler den om Diana og Matthews sidste træk for at skaffe Livets bog og få den samlet igen. Dette leder dem ad adskillige veje i deres færd efter bogen, hvor de undervejs støder på forhindringer.
I Harkness’ univers er der mange karakterer og navne at holde styr på og med en sådan overflod af personligheder, skulle man tro, at nogle af dem måske ville være ligegyldige og lettere flade karakterer. Men Harkness formår på en eller anden måde at fremstille nogle unikke karakterer og give dem personlighed, således at ingen af dem virker overfladiske eller undværlig. De har alle en rolle at spille. Diana og Matthew er nogle rigtig interessante og til tider komplekse karakterer, og deres kærlighed til hinanden er næsten helt misundelsesværdig.

Bogen byder på en stigende spændingskurve, mens jagten på Livets bog spidser til, og den samler flot trådene fra de foregående bøger op og binder en sløjfe på dem. Harkness har vævet et realistisk univers, et spændende plot og levende karakterer sammen og skabt en trilogi, der er værd at læse.
Livets Bog, og generelt hele serien,er ikke bare en kærlighedsroman om forbudt kærlighed, eller bare en fantasyroman ligesom alle de andre på markedet, eller bare om hekse og vampyrer og andre overnaturlige væsener. Den byder på så meget mere. Harkness har blandet de to gennemgående genre, kærlighed og fantasy, med en masse historiske elementer, som giver det hele et frisk pust og gør den interessant og spændende på en helt anden måde. Og samtidig formår forfatteren at fremstille sine overnaturlige væsener på en ny måde, frem for de væsener vi normalt møder i fantasygenren disse dage. Karaktererne her er mere menneskelige og forekommer ikke så overjordiske eller særlige, som vampyrer eksempelvis har en tendens til at gøre ellers. Og det er prisværdigt.

Alt dette gør, at jeg giver bogen 5 stjerner.

Lån bogen på bibliotek.dk