Faith lever i en pudsig tid. En tid hvor det at blive og senere være præst for manges vedkommende ikke nødvendigvis stod i stærk kontrast med en stor interesse for naturvidenskaben. Faiths far får pludselig besked på, at han er ønsket ved en udgravning på en MEGET lille ø. En ø, hvor det senere viser […]

Faith lever i en pudsig tid. En tid hvor det at blive og senere være præst for manges vedkommende ikke nødvendigvis stod i stærk kontrast med en stor interesse for naturvidenskaben.

Faiths far får pludselig besked på, at han er ønsket ved en udgravning på en MEGET lille ø. En ø, hvor det senere viser sig, at faren ikke er velset af alle. For faren lyver, og det har han sine helt egne grunde til.

Faith prøver at finde ud af, hvad der egentligt ligger bag flytningen og folks modvilje mod faderen. Men som pige i Victoriatiden er det svært at finde ud af noget. For piger skal helst være helt stille. Faiths mor, Myrtle er perfekt til det der med at være stille og alligevel sno mændene om sin lillefinger, men Faith, hun er en elefant i en glasbutik.

Men idet faren og én af hans assistenter ikke har helt så store skrubler i forhold til det at være i dialog med en pige, og idet Faith er umådeligt dygtig til at drage sine egne følgeslutninger afdækker hun lidt efter lidt den virkelige årsag til at de er på øen, samt grunden til at faren passer utroligt godt på den botaniske samling han har medbragt til øen.

Løgnens træ er en velskrevet og medrivende ungdomsbog, som varmt kan anbefales.

Lån bogen på Bibliotek.dk