Anmeldelse på baggrund af anmeldereksemplar modtaget fra forlaget Rosinante.
Til tider er livet skønt. Til andre tider er livet en ordentlig mundfuld. Sådan er det bare. Og sådan er det også for de folk vi møder …

Anmeldelse på baggrund af anmeldereksemplar modtaget fra forlaget Rosinante.

Til tider er livet skønt. Til andre tider er livet en ordentlig mundfuld. Sådan er det bare. Og sådan er det også for de folk vi møder i Lone Hørslevs novellesamling En ordentlig mundfuld. Hvis du kun skal læse en enkelt novellesamling i år, så lad valget falde på den.

Der er novellen om at skulle fortælle den voldelige kæreste, at man går fra ham. Der er novellen om at blive forladt. Der er noveller om magtesløshed, frustration og tab af kontrol. Om ansvar, om at fare vild i valg og om begær. Der er rekvisitter som en kommode, en yogabold og en fugleklat. Jeg kan se flere af novellerne udfolde sig på en teaterscene.

Novellen Yogabolden er en stærk novelle om moderskab, frustration, vreden mod barnet, der aldrig makker ret. “Gid jeg kunne give nogen skylden”, tænker moderen, der godt ved at ansvaret alene er hendes, at hun som den voksne skal være rolig, kærlig og grænsesættende rollemodel. Hun magter det bare ikke. Stakkels barn, som læser får man sgu ondt i maven!

Men det handler ikke kun om tab og tristhed. Der er også novellen For stor en mundfuld, som godt nok handler om den fyr for år tilbage, som fortælleren ikke fik, men som samtidig handler om den gode veninde hun spiser sammen med og venindes søn, som hun gerne læser godnathistorie for.

Det er korte og hurtigt læste noveller, men de fleste af novellerne er store historier, man gerne læser mere end en gang.

Lone Hørslev læser sine digte og noveller højt på en helt særlig Hørslevmåde. Det er meget fint! Hun blev interviewet i Skønlitteratur på P1 i et forårsprogram, hvor hun også fik mulighed for at læse højt. Lyt endelig med på podcast eller direkte på programmets hjemmeside. På forlagets hjemmeside er der også et videoklip, hvor hun læser Fugleklatten højt.

Andre glimrende udgivelser af Lone Hørslev er Sorg og camping og Naturlige fjender, som begge er underholdende, skræmmende genkendelige og morsomme om almindelige mennesker, hverdag, parforhold og deres liv, når det sejler.

Lone Hørslev, En ordentlig mundfuld, 216 sider, April 2017, Rosinante.