Det danske radiomarked fik 1. januar 2024 en ny radiomåling. Der er tale om en opdatering af de elektroniske PPM-målinger, der blev lanceret i 2008.

Siden slutningen af 2023 har Kantar Media opdateret målingen med ny smartwatch- og indholdsdetekteringsteknologi. Desuden er panelet blevet udvidet. Det har været en teknisk kompliceret proces, da det er et live system, der både skulle migrere panelet og tilhørende infrastruktur.

Over en række måneder har den proces imidlertid medført lavere og uregelmæssige tal for skiftende radiostationer ifølge ‘Bogmarkedet Audio’s oplysninger. Danske lyttevaner til nationale og mere regionale radioer, der måles af Kantar Media, er normalt meget stabile.

– Dette (processen, red.) har resulteret i nogle tekniske og produktrelaterede fejl, som siden lanceringen har påvirket de daglige data for lyttetid, med op til femten procent lavere værdier i forhold til forventet niveau,” oplyser radioanalysechef Ole Andersen, Kantar Media Danmark, i en meddelelse.

Store udsving i f.eks. dækning bekymrer både public service radio og selvsagt især kommerciel radio.

Kantar Media valgte derfor at implementere en midlertidig kalibreringsløsning og genudsende data fra 1. januar 2024. Den løsning har alle aktører – DR, Bauer Media, Danske Medier og Radio4 – godkendt.

Kalibreringsmodellen er velkendt på markedet, da det er samme metode og model, som er blevet anvendt til at rapportere hovedtelefonlytning siden 2020.

Løsningen er nu implementeret, og data dækkende perioden 1. januar til 24. marts 2024 blev genudsendt og var tilgængelig fra den 25. marts.

Data for perioden 25. september til 31. december 2023, hvor panelet bestod af en kombination af flere typer teknologi, vil ligeledes blive genudsendt, og gøres tilgængelige så hurtigt som muligt, oplyser Kantar Media.


‘Bogmarkedet Audio’ er sponsoreret af Radioplayer/mereRadio og Audiodays.

svg+xml;base64,PHN2ZyB4bWxucz0iaHR0cDovL3d3dy53My5vcmcvMjAwMC9zdmciIHdpZHRoPSI1NDEiIGhlaWdodD0iMzA1IiB2aWV3Qm94PSIwIDAgNTQxIDMwNSI+PHJlY3Qgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSIgc3R5bGU9ImZpbGw6I2NmZDRkYjtmaWxsLW9wYWNpdHk6IDAuMTsiLz48L3N2Zz4=