Der er nogle bøger, der bærer en fortælling i sig, der bare holder selv om de er skrevet for mange år siden. Men det er nu alligevel rart, at de en gang imellem bliver støvet …

Der er nogle bøger, der bærer en fortælling i sig, der bare holder selv om de er skrevet for mange år siden. Men det er nu alligevel rart, at de en gang imellem bliver støvet lidt af og genudgivet i en frisk udgave. Forlaget Straarup og co. har kastet sig over 4 skønne klassikere, der nu er genfortalt i et letlæseligt sprog og med nye flotte illustrationer. Bøgerne fortjener i den grad at komme frem i lyset igen, så de velkendte fortællinger får nyt liv.

Letlæste klassikere består af Oliver Twist, Robin Hood, Robinson Crusoe og Skatteøen.

Historien om Oliver Twist er skrevet af Charles Dickens og handler om den forældreløse Oliver, der oplæres i at stjæle af den skumle skurk Fagin. Han må klare sig i den barske og mørke del af London, indtil den dag han havner hos de to søde damer Frk. Rose og Fru Maylie. Han håber, at de kan være vejen væk fra det kriminelle miljø, men det er ikke altid så let at lægge forsiden bag sig.

Robin Hood bevæger sig også i den kriminelle løbebane og stjæler fra de rige og giver til de fattige. Han lever blandt andre fredløse og kæmper mod den uretfærdighed der findes i samfundet under Kong Henrik i England. Det fører dem igennem mange spændende eventyr. Robin Hood er skrevet af Howard Poyle.

I Skatteøen finder Jim Hawkins et skattekort, der leder ham ud på en farefuld færd med skibet Hispaniola. Jim er opsat på at finde Kaptajn Flindts skjulte skat, men der er også andre der er ude efter lettjente penge og der lurer farer alle steder.

Den sidste i denne serie er historien om Robinson Crusoe, der er skrevet af Daniel Dafoe. Robinson er stukket til søs, men ender efter et voldsomt forlis på en øde ø. Her er han overladt til sig selv og skal forsøge at overleve i en kamp mod naturen og sin egen forstand. For mon han nogensinde slipper væk fra øen eller skal han leve der alene til sine dages ende?

Fælles for de fire klassikere er, at historierne stadig holder. De fortjener at læses igen og igen og disse udgaver kan både bruges som højtlæsning eller selvlæsning. De er genfortalt af Maj Bylock og illustreret af Rasmus Jensen og Christian Guldager.

Oliver Twist, Robin Hood, Robinson Crusoe, Skatteøen, genfortalt af Maj Bylock, Forlaget Straarup og co. 76-92 sider, 2020