Så er Sally og Charlie på eventyr igen. Denne gang er det ikke ved hjælp af morfars magiske kuffert, nej denne gang er de på eventyr i deres egen hovedstad – og dét kan sørme …

Så er Sally og Charlie på eventyr igen. Denne gang er det ikke ved hjælp af morfars magiske kuffert, nej denne gang er de på eventyr i deres egen hovedstad – og dét kan sørme også noget.

Sally og Charlies morfar får besøg af nogle venner fra Kina og sammen skal de vise dem i rundt i København. De taler om alle de spændende ting, der er at se i København, men gæsterne er der desværre kun én dag, da de er på krydstogt, så de er nødt til at vælge.

I historien kommer vi omkring Amalienborg, Havnebadet på Islands Brygge, Christianshavns Kanal, Børsen, Vor Frelser Kirke og Nyhavn for bare at nævne nogle af stederne. Men der tales også om Kronborg, Tivoli og Den Blå Planet.

Bogen er inddelt i flere afsnit, hvoraf vi først får historien om Sally og Charlie og gæsterne fra Kina. Derefter er der uddybende sider, der fortæller mere detaljeret om vigtige ord fra historien og de ting, de har set – herunder information om kongefamilien, smørrebrød, H. C. Andersen og om krydstogtskibe. Til sidst er der en quiz, hvor børnene skal svare på nogle ting, de har fået at vide i historien.

Jeg må sige, at jeg synes, det er helt genialt. Serien om Sally og Charlie er kvalitetsbørnebøger med fokus på hygge, sjov og læring og min testlæser på 5 år er meget begejstret. Han elsker at lære nyt og synes det er mega fedt med quizzen til sidst. Og som voksen læser og mor synes jeg simpelthen det er så skønt, når historie og viden kan flettes ind i børneunderholdning på den måde.

Bogen er i lækker kvalitet og det hele er udført af forfatteren selv – idé, tekster og illustrationer. Bravo!

Læs også vores anmeldelse af én af de andre bøger i serien, nemlig Sally og Charlie på eventyr i New York.

Malin Lindeblad Kadijevic: Sally og Charlie på eventyr i København, december 2019, 35 sider.