Vi befinder os i en lille søvnig provinsby, en af den slags man bare køre igennem for der sker jo ikke en skid. Men når man lige kradser lidt i overfladen så ånder alt ikke fred og idyl. Ditte på fjorten er forsvundet efter en fest, og hendes mor Lise er ved at gå ud […]
The post Manden i huset af Susanne Staun first appeared on Bogrummet.

Vi befinder os i en lille søvnig provinsby, en af den slags man bare køre igennem for der sker jo ikke en skid. Men når man lige kradser lidt i overfladen så ånder alt ikke fred og idyl. Ditte på fjorten er forsvundet efter en fest, og hendes mor Lise er ved at gå ud af sit gode skind. Politiet har ikke travlt med at efterforske sagen, og Ditte far maner også til besindighed. Men Lise giver ikke op og allierer sig med en veninde som arbejder på byens avis. Efterhånden som hun graver sig mere og mere ned i sin datters forsvinden, trækker det tråde til en fortid som Lise har fortrængt.

Jeg må med skam melde at jeg ikke tidligere har læst nogle af Susanne Stauns bøger, men efter at have læst Manden i huset er det noget der skal rettes op på. Det er en monster uhyggelig thriller, hvor plottet ender i noget min fantasi ikke magtede at forestille sig. Nakkehårene kom godt nok til at stritte. Manden i huset er første bind i Susanne Stauns nye romanserie om små og store forbrydelser i provinsen, og jeg er ikke i tvivl om at jeg også skal læse de kommende, lige som jeg nok vil se lidt på de bøger Susanne Staun allerede har skrevet.

Susanne Staun (1957) er cand.phil. i engelsk sprog og litteratur fra Københavns Universitet og M.Sc. i journalistik. Hun debuterede i 1998 på Gyldendal med romanen Sådan lyder en salonriffel, og siden er det blevet til 17 romaner/ thriller samt noget faglitteratur. hun er blandt andet kendt for krimiserien om adfærdspsykologen Fanny Fiske. Hendes bog Døderummet, blev af Danmark nomineret som kandidat til den skandinaviske kriminallitteraturpris, Glasnøglen, i 2011.

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket

The post Manden i huset af Susanne Staun first appeared on Bogrummet.