Liget af en ældre mand dukker en nat op på toppen af den fredede Smøl Vold i Sønderjylland. Den ældre mands lig er anbragt på volden som blikfang – for at henlede opmærksomheden på de mange kvindekroppe, der er begravet i volden, ofre for en seriemorder. Navnet ‘Grandberg’ er ridset ind i den afdødes krop […]
The post Manden i tre dele af Thomas Bagger first appeared on Bogrummet.

Liget af en ældre mand dukker en nat op på toppen af den fredede Smøl Vold i Sønderjylland. Den ældre mands lig er anbragt på volden som blikfang – for at henlede opmærksomheden på de mange kvindekroppe, der er begravet i volden, ofre for en seriemorder.

Navnet ‘Grandberg’ er ridset ind i den afdødes krop – den nyudnævnte drabschef hedder William Grandberg.
Grandberg er samtidig en indflydelsesrig familie i området, så han deler efternavn med sin far og sine brødre. Hvad betyder det, og hvem af Grandbergmændene hentydes der til? Det viser sig snart, at alle i Grandbergfamilien er noget specielle.

Specialagenterne Lucas Stage og David Flugt kommer til Sønderjylland for at hjælpe med efterforskningen. De er på hver sin måde specielle, lidt gådefulde personer.

Sideløbende følger vi den unge pige Emily, der dater en ‘spændende’ mand – og forsvinder.

William er enlig far til Silja og var indtil for ganske nylig kæreste med kollegaen Jenny, som han netop har droppet. Jenny sættes på efterforskningen af den forsvundne Emily. 

I Rumænien møder vi en barsk og kold verden, med voldelige mænd og kvinder, der er handelsvarer og ikke regnes for andet end en krop. Her møder Nicó Therese, en af de kvinder, der holdes i fangenskab. De to forelsker sig, selv om omstændighederne gør, at det er temmelig håbløst for dem.

Flere personer er ikke dem, de giver sig sig ud for, og der sker flere overraskende afsløringer undervejs.

Historien er velskrevet, spændende, kompliceret, overraskende – og meget voldsom. Det er ikke en bog for sarte sjæle. Det er en barsk historie, og der er mange makabre beskrivelser, både af de lidelser, ofrene udsættes for, voldsomme scener fra ‘containerparken’ i Rumænien, hvor unge kvinder holdes indespærret, dopet og til fri afbenyttelse for mændene. Scenerne med ‘kloakdyrene’ fik det til at løbe koldt ned ad ryggen. Det blev flere gange lidt for blodigt og voldsomt til min smag.  Heldigvis er der samtidig lagt vægt på skildringen af bogens personer, så der er meget mere i bogen. Kapitlerne veksler mellem Emily, Nicó og politiarbejdet i Sønderjylland, det giver et godt flow i historien.

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket

The post Manden i tre dele af Thomas Bagger first appeared on Bogrummet.