Maren Uthaug har siden 2013 tegnet striben Ting jeg gjorde i Politiken, som er en række humoristiske tegninger om det store og små i moderne menneskers liv. De er skarpe, frække, ærlige og til kanten …

Maren Uthaug har siden 2013 tegnet striben Ting jeg gjorde i Politiken, som er en række humoristiske tegninger om det store og små i moderne menneskers liv. De er skarpe, frække, ærlige og til kanten og rammer så alle i et eller andet omfang føler sig truffet.

Striberne er i flere år også udgivet som en bordkalender og nu fåes de så også tematiseret i bogform.

Jeg synes, Maren Uthaugs striber er virkelig gode. Men jeg ved ikke, om de egner sig til bogformatet. Jeg bladrede bøgerne igennem, trak på smilebåndet flere gange, og lagde dem fra mig igen.

Jeg tænker, at disse bogsamlinger er samlerobjekter for fans. Noget man gerne vil have stående, når man er vild med Maren Uthaugs striber.

Hvis man vil have mere Maren Uthaug end hvad disse stribe-samlinger giver, så vil jeg på det varmeste anbefale hendes romaner, som er noget af det bedste, jeg har læst.

Du også mine anmeldelser af både Og sådan blev det, Hvor der er fugle og En lykkelig slutning.

Maren Uthaug, Striber på højkant – Livet og Kærlighed, Lindhardt&Ringhof, juni 2020, 130 sider.