Casper Christensen er en ener i dansk underholdning og showbiz. Og derfor er biografien om Casper Christensen selvfølgelig heller ikke som andre biografier. Og forfatteren er heller ikke hvem som helst.
Det er nemlig forfatteren Martin …

Casper Christensen er en ener i dansk underholdning og showbiz. Og derfor er biografien om Casper Christensen selvfølgelig heller ikke som andre biografier. Og forfatteren er heller ikke hvem som helst.

Det er nemlig forfatteren Martin Kongstad, der med sin specielle stil tager læseren i hånden og med til tilblivelsen af bogen. Vi følger Kongstad og Christensen i Los Angeles, Berlin og Nordsjælland, ligesom vi kommer med når Kongstad drikker kaffe og interviewer centrale personer i Casper Christensens liv.

Vi kommer med på forlaget, da bogprojektet er kørt fast. Og vi får afsløret, at Casper Christensen og forlaget var langt med planerne om at tage Kongstad af projektet, efter at han kom en time for sent til mødet på forlaget og tydeligvis havde været på druk dagen før.

Denne atypiske fortælleform fungerer godt. Dels fordi Kongstad er en blændende forfatter. Og dels fordi det passer godt til Casper Christensen. Han er ikke som de andre. Og derfor er biografien om ham selvfølgelig heller ikke som andre biografier.

Kongstad taler ikke kun med de personer, som kan lide Casper Christensen. Han taler også med dem, som virkelig ikke kan udstå ham. Og så sætter han en form for parterapi-seance op med Casper Christensen og ekskonen Lotte Larsen, som i 25 år har forsøgt at fortrænge minderne om Casper Christensen.

I årevis har kolleger og venner ikke måtte nævne hans navn i hendes påhør. Men Kongstad får stablet en form for parterapeutisk seance på benene med de to. Et fortælleteknisk glimrende greb.

Når den røde tråd i fortællingen er forfatterens arbejdsproces, så bliver det til gengæld ikke en kronologisk og overskuelig gennemgang af den portrætteredes liv. Vi hopper frem og tilbage i Casper Christensens liv og ender i sidste ende med at få ganske lidt at vide om hovedpersonen. Formidlet på en ny og anderledes måde. Men i realiteten også ganske lidt.

De nærmere detaljer omkring Casper Christensens store projekter som Husk lige tandbørsten, Casper og Madrilaftalen, Langt fra Las Vegas og etablering af sit eget produktionsselskab må vi få andetsteds fra. Kongstad kommer lidt omkring tv-serien Klovn med tilhørende film. Men så heller ikke meget mere end det.

Vi bliver godt underholdt. Men egentlig ikke ret meget klogere på Casper Christensen. Jo, noget klogere bliver vi selvfølgelig. Men vi mangler simpelthen detaljer og kronologi. Mest kritisabelt er det, at Kongstad fortæller os og Casper Christensen, at Christensens voksne søn fortalte ham nogle barske sandheder om at vokse op med en far, som arbejdede og festede så meget, som Casper Christensen gjorde. Men vi får det ikke at høre!!

Martin Kongstad: Casper. Politikens Forlag, 2020. 337 sider.