På det Bibliotekspolitiske Topmøde blev Mathilde Walter Clark hyldet med Læsernes bogpris 2024.

Efter tre ugers tæt afstemning står det klart, at Mathilde Walter Clarks Det blinde øje (Politikens Forlag) er dette års modtager af Læsernes bogpris 2024. Bag prisen står Danmarks Biblioteksforening og de danske folkebiblioteker.

Prisen blev overrakt Mathilde Walter Clark, der tidligere på året har modtaget bl.a. Weekendavisens Litteraturpris, i forbindelse med det Bibliotekspolitiske Topmøde, som i disse dage afholdes i Sønderborg.

– Din bog viser hvad sproget kan bruges til. Du trækker mange eksempler frem, hvor læserne kan se at ja, ord er magt og er i stand til at skabe en distance til det der i virkeligheden sker i minkproduktionen og faktisk i landbruget generelt.

– Du har selv ordene i din magt og bruger dem til at demonstrere, hvordan de kan tildække eller afsløre og ændre vores måde at se tingene på. Din bog viser også, hvad litteratur kan, måske i modsætning til den offentlige debat. Din bog er ikke en flygtig debat i medierne, det er et manifest, der står lysende klart, og som vi kan tage frem og snakke med hinanden om i lang tid, lød det i talen til prisvinderen fra Kirsten Boelt, der er bestyrelsesformand for Ordkraft Litteraturfestival.

Med prisen følger 50.000 kr.

Om forfatteren
Mathilde Walter Clark (f. 1970) er cand. mag i dansk og filosofi fra RUC og New York University.  Fra 2008 – 2011 var hun redaktør på litteraturtidsskriftet Den Blå Port.