Max 4-serien er skrevet af Kirsten Ahlburg. Kirsten Ahlburg har også skrevet Max 2– og Max 3-serierne. Max 4-serien er lette, lydrette bøger, hvor ordene i bøgerne ikke er længere end på 4 bogstaver. Bøgerne i serien har et lixtal på 4-5 og et lettal på 12-13. Bøgernes bagsidetekster: En dum gås: “Maj er vild… Læs mere Max 4-serien 1-6 af Kirsten Ahlburg

Max 4-serien er skrevet af Kirsten Ahlburg. Kirsten Ahlburg har også skrevet Max 2– og Max 3-serierne. Max 4-serien er lette, lydrette bøger, hvor ordene i bøgerne ikke er længere end på 4 bogstaver.

Bøgerne i serien har et lixtal på 4-5 og et lettal på 12-13.

Max 4-serien 1-3 af Kirsten AhlburgMax 4-serien 1-3 af Kirsten Ahlburg

Bøgernes bagsidetekster:

En dum gås: “Maj er vild med dyr. En dag får hun en gås. Men det går galt. For den vil bide Maj. Nap, nap, nap!”

Illustreret af Emilia Rubæk.

Ida og den søde høne: “Karl har seks høns. En af dem er Pøne. Den får brød af Idas hånd. Ida må godt låne Pøne med hjem. Mon det er en god idé?”

Illustreret af Pernille Mühlbach.

Emil og hans  band: “Emil skal være med i et nyt band. Men er han god nok? Nej. Emil må øve sig. For han vil være god.”

Illustreret af Lars Andersen.

Max 4-serien 3-6 af Kirsten AhlburgMax 4-serien 3-6 af Kirsten Ahlburg

Fars kop: “Det er fars dag. Tea vil give far kage og te. Hun får fat i fars kop. Men den er varm. Av. Og bum. Fars kop går i to dele.

Illustreret af Line Malling Schmidt.

Dans, Max: “Ida har en hund. Det er Max. I dag skal han lære dans. Mon han kan lære det?”

Illustreret af Peter Hermann.

Ud med Oda, Max: “Idas mor får en gæst. Det er Oda. Oda kan tale i en time. Hun kan tale i to. Ida vil have Oda ud. Hvad mon hun og Max gør for at få Oda ud?”

Illustreret af Peter Hermann.

Billede af: Opslag i Dans, Max af Kirsten AhlburgOpslag i Dans, Max af Kirsten Ahlburg

 

Bøgerne er nu blevet en lille smule sværere end bøgerne i Max 3-serien. Men da bøgerne stadig er lydrette – og næsten har det samme lixtal, så er det stadig en serie for de nyeste læsere. Skulle nogen være i tvivl, så er jeg virkelig fan af lydrette bøger, da det er en indbydende og rimelig let indgang til at få gang i læsningen.

Billede af: Opslag i En dum gås af Kirsten AhlburgOpslag i En dum gås af Kirsten Ahlburg

Bøgerne har forskellige illustratorer, og det kan godt irritere mig, som voksen, en lille smule, da den samme illustrator ville have skabt større sammenhæng. Jeg kan dog ikke forestille mig, at læserne går vildt om i, hvem der har lavet illustrationerne, men mere i om de synes om dem. Bøgerne er også små selvstændige historier, så de behøver ikke at blive læst i rækkefølge.

Illustrationerne er fine og hyggelige i alle bøger, og de understøtter handlingen og dermed læsningen ganske godt. Jeg har personligt nogle favoritter blandt illustratorerne, men som sagt, så passer alle illustrationer til handlingen – og det er jo vigtigt.

Udover at læseren har noget at støtte sig op af under læsningen, så er illustrationerne også med til at tilføje lidt ekstra til handlingen, da alt selvfølgelig ikke kan skrives med korte og lydrette ord.

Billede af: Opslag i Ida og den søde høne af Kirsten AhlburgOpslag i Ida og den søde høne af Kirsten Ahlburg

Det er fedt for læserne – og dem der måske skal hjælpe med læsningen, når de får en “rigtig” historie. En historie med en fortløbende handling motiverer til videre læsning.

Sætningerne og afsnittene i disse bøger er ganske korte – og det er ikke meget tekst på hver side. Disse ting er med til at gøre læsningen overskuelig, så læseren kan bevare overblikket, og igen motivationen.

Billede af: Opslag i Emil og hans band af Kirsten AhlburgOpslag i Emil og hans band af Kirsten Ahlburg

Jeg skrev dette i min anmeldelse af de første bøger i Max 3-serien – og det kan godt bruge en gentagelse her: “Jeg er sikker på, at både børn, der bare har lyst til at komme i gang med læsningen, og børn der måske har lidt sværere ved det, vil kunne få  noget ud af disse bøger. Som de øvrige bøger fra Forlaget Elysion, så er også denne serie bundet flot ind, så børnene kommer til at føle, at de sidder med en “rigtig” bog lige fra start. Endnu en stor anbefaling til de nyeste begynderlæsere herfra.”

Som jeg har skrevet før, så er lette lydrette bøger et hit til begynderlæserne. Det er vigtigt, at der er noget til alle børn på alle niveauer og til alle interesser – og noget, som ikke skræmmer nye læsere, men i stedet er med til at fastholde læselysten.

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine4 af 6 stjerner /Tine

Den dum gås – 1
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788774010084
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 22

Ida og den søde høne – 2
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788774010098
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 22

Emil og hans band – 3
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788774011767
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 22

Fars kop – 4
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788774011774
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 22

Dans, Max – 5
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788774012504
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 22

Ud med Oda, Max – 6
Forlag: Forlaget Elysion
ISBN: 9788774012511
Udgave: 1. udg. 2021
Sider: 22

___
Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.