Michael Karbo (1957) er forfatter til en lang række fagbøger om IT og økonomi. Dette er hans første spændingsbog i en planlagt serie med internet-veteranen Marcus Carlsson som hovedperson. Markus er freelance-sikkerhedsekspert og går og små hygger i en jysk provinsby. En dag bliver han kontaktet af en lægefrue, der ligger i skilsmisse og i […]

Michael Karbo (1957) er forfatter til en lang række fagbøger om IT og økonomi. Dette er hans første spændingsbog i en planlagt serie med internet-veteranen Marcus Carlsson som hovedperson. Markus er freelance-sikkerhedsekspert og går og små hygger i en jysk provinsby. En dag bliver han kontaktet af en lægefrue, der ligger i skilsmisse og i den forbindelse vil have Marcus til at tjekke hvordan der står til med mandens finanserne. Lidt modvilligt tager Marcus sagen, og han finder hurtigt ud af at noget ikke stemmer. Bag den pæne facade skjuler der sig forbindelser til magt- og pengestærke mænd, der ikke skyr midler for at hellige sig målet. Så Marcus må se sin rolige tilværelse smuldre i takt med at jagten sætter ind på grænseoverskridende cyperkriminelle og korrupte bankfolk.

Generelt en ok bog, jeg synes plottet er oppe i tiden og hænger godt sammen. Men skrive stilen kan godt optimeres lidt. Der er lidt for meget mad og helse fnidder, der intet har med handlingen at gøre, og i de mængder, heller ikke betyder noget for figur beskrivelsen. Men der er ingen tvivl om at Michael Karbo  har fat i noget der kan blive rigtigt godt, og jeg fornemme også at ham efterhånden som handlingen skrider frem skriver sig mere varm. Så jeg vil da gerne tage med Marcus Carlsson ud på nye opgaver.

Lån bogen på biblioteket