Den amerikanske journalist og tv-vært Megyn Kelly blev i mere end et år ”voksenmoppet” af Donald Trump, der på det tidspunkt var præsidentkandidat og i dag er præsident i USA. Det var under valgkampen op …

Den amerikanske journalist og tv-vært Megyn Kelly blev i mere end et år ”voksenmoppet” af Donald Trump, der på det tidspunkt var præsidentkandidat og i dag er præsident i USA. Det var under valgkampen op mod de republikanske primærvalg og op mod selve det nationale valg 8. november sidste år, at Fox News-værten igen og igen blev udsat for grove tilsvinger fra Donald Trumps side. Primært på Trump’s yndlingsmedie Twitter.

Det var et knivskarpt spørgsmål under en kandidatdebat, som fik Trump til at kaste sig over Kelly igen og igen. Kelly spurgte Trump hvad det var med ham og kvinder. Hvorfor han ofte talte så grimt og nedladende om dem og til dem.

Megyn Kelly fortæller åbent om konsekvenserne ved denne mobning. Om hvordan grove tweets fra Trump fik antallet af hadske mails og beskeder til at eksplodere. Hvordan Trump oppiskede en hadsk stemning mod hende, som blandt andet betød, at hun var nødt til at have sikkerhedsvagter.

Til sidst besluttede Kelly sig for, at hun ikke ville finde sig i det mere – lige som hun til sidst ikke ville finde sig i mobningen i skolen som barn. Hun fik derfor sat et møde op med Trump og indgik en form for våbenhvile i en krig, som kun var blevet ført den ene vej.

Megyn Kelly skiftede fornylig til en konkurrerende tv-station, men var under hele valgkampen en hårdtslående vært på programmet ”The Kelly Files” på den højreorienterede tv-station Fox News. Her gik hun til stålet, sådan som hun mere eller mindre har gjort det hele livet. Og hele tiden stræbt efter mere – som bogens titel også signalerer.

Bogen er en meget åbenhjertig og tankevækkende fortælling fra en kvinde, der først arbejdede en vis legemsdel ud af bukserne som advokat i knap 10 år, for derefter at skifte spor og blive tv-journalist. Vi får historien om at miste sin far i en ung alder, om at arbejde så hårdt at man ville ønske at man kørte galt på vej hjem fra arbejde, så man i det mindste kunne holde lidt fri. Om at møde den eneste ene på en ”blind date”, om at være karrierekvinde og mor på samme tid og om sexchikane, Trumps mobberi og meget andet.

Megyn Kelly har nogle gode universelle pointer og betragtninger i en bog, som formår ikke at blive for højtsvævende og idylliserende, men holde sig nede på et niveau, hvor man som mere nøgtern læser stadig godt kan relatere sig til budskaberne.

Bogen er ikke udkommet i Danmark, men kan købes på nettet – og formentlig også i amerikanske lufthavne.

Megyn Kelly: Settle for more. Harper Collins Publishers, 2016. 341 sider.