Pinlige hverdags situationer i billeder og dialoger Voksentegneserier.. hvad er nu det for noget.. Jeg opdagede tilfældigt denne bog, da jeg snuste rundt på mit lokale bibliotek efter gemte skatte. Jeg har ofte hørt om voksentegneserier, men jeg har aldrig selv haft læst en. Det kan jeg så krydse af på min liste nu. Motin […]

Pinlige hverdags situationer i billeder og dialoger

Voksentegneserier.. hvad er nu det for noget.. Jeg opdagede tilfældigt denne bog, da jeg snuste rundt på mit lokale bibliotek efter gemte skatte. Jeg har ofte hørt om voksentegneserier, men jeg har aldrig selv haft læst en. Det kan jeg så krydse af på min liste nu.

Motin har gennem flotte livagtige illustrationer kreeret et sit eget liv på papiret – situationer som den moderne parisiske kvinde møder i hverdagen. Kvinden der har en forkærlighed for stiletter, kvinden der ikke kan styre sit impulskøb, kvinden der er træt af sit udseende, kvinden der stadig slipper sin indre teenagepige ud en gang i mellem, kvinden der har et barn men alligevel føler sig som et større barn.. Dén kvinde som vi alle kan relatere til.

 

Jeg må desværre sige, at jeg ikke er en stor fan af den valgte skrifttype, og det påvirkede min læseoplevelse meget. Skrifttypen er den samme, som der også er brugt til titlen, men på siderne er det en formindsket størrelse. Når der står en masse tekst i så lille en størrelse og skrevet med svungne bogstaver på et lille område, så er det meget svært for læseren (for mig) at se, hvad der står. Det virker næsten som om, at blækket flyder sammen, og i irritation springer jeg bare videre til næste stribe. Dog kunne jeg både le, ynke og føle med den kvindlige karakters selvironiske tilværelse. Beskeden i tegneserien er virkelighedstro og meget familiært. Det er en letforståelig og skøn feel-good tegneserie. Derfor kan den skrabe sig op på 3 stjerner.

Lån tegneserien på Bibliotek.dk