Men er det sjovt er en tegneserie som henvender sig til det unge og det voksne publikum. Hele tegneserien omhandler tidens tendens til at alt skal foregå på de sociale medier, og at folk bliver krænket over alt og ingenting. Vi følger hovedpersonen, som er en kvinde, der gerne vil lave nogen satiriske tegninger, men […]
The post Men er det sjovt af Gitte Skov first appeared on Bogrummet.

Men er det sjovt er en tegneserie som henvender sig til det unge og det voksne publikum. Hele tegneserien omhandler tidens tendens til at alt skal foregå på de sociale medier, og at folk bliver krænket over alt og ingenting. Vi følger hovedpersonen, som er en kvinde, der gerne vil lave nogen satiriske tegninger, men som samtidig ikke ønsker at krænke nogen. Og vi får smidt lidt i hovedet, at det hele handler om køn, hudfarve, religion og alt derudover og der imellem. Det er yderst relevant og nutidigt. Og det illustrerer også hvor langt nogen går for at få følgere på medierne. Det er underholdende og en smule morbidt. Og så er det dejligt at det viser, hvor selvmodsigende det til tider kan være at prøve at blive populær den vej rundt. For hovedpersonen mener ikke selv hun er eller bliver afhængig af likes, hun mener alle andre bliver det, og at hun blot gør det for at opnå noget. Det fungerer rigtig godt og man er med hele vejen. Især fordi det er hovedpersonens hund som ligesom spiller den største rolle. Man får et indblik i hvad andre (hunden) tænker om at nogen forsøger så desperat som hovedpersonen gør, for at opnå likes og følgere. Og det hele er set på med et sarkastisk blik. Men for pokker hvor rammer det rigtigt.

Det er en meget gennemført tegneserie, som jeg morede mig en del over, men som jeg også blev lidt ærgerlig over faktisk er så rammende. For den påpeger desværre den nedadgående intelligenskvotient der er i dag, hvor det hele handler mere om udseende/appearance end om reelt indhold. Det er skræmmende korrekt og både morsomt men også sørgeligt på en og samme tid. Og den får faktisk en til at overveje, om man ikke burde ligge sin tlf fra sig noget tid og droppe de sociale medier helt. For øv hvor er det trist at blive konfronteret med at vi alle ligner hinanden i dag, ved at vi alle søger den samme opmærksomhed på nettet. Det er morsomt og lidt tragikomisk, og det gør at tegneserien holder hele vejen igennem. Det er et virkelig godt værk og det vil kunne skabe god debat, hvis man tager værket op i forskellige sammenhænge.

Anmeldereksemplar.

 

The post Men er det sjovt af Gitte Skov first appeared on Bogrummet.