En ellers fredelig søndag udvikler sig dramatisk for den unge landbetjent, Jon Harding og hans ellers smådovne makker Viggo Brodersen. Først bliver Jon kaldt ud til “husspetakler”. En prostitueret har fået tæsk af en kunde.  Lidt senere bliver de kaldt ud til et dobbeltdrab. Umiddelbart ligner det et hjemmerøveri, der er har udviklet sig i uheldig retning. Begge ofre ligger døde i dobbeltsengen med hver 2 skudhuller i hovedet.  Det hele ser lidt mærkværdigt ud, idet gården som parret bor i ser lidt forsømt ud og ikke umiddelbart virker som et oplagt mål for hjemmerøvere. Så det egentlige motiv for denne bestialske [Læs mere..]
Indlægget Menneskeæder blev først udgivet på .

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = ‘//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6’;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

En ellers fredelig søndag udvikler sig dramatisk for den unge landbetjent, Jon Harding og hans ellers smådovne makker Viggo Brodersen. Først bliver Jon kaldt ud til “husspetakler”. En prostitueret har fået tæsk af en kunde. 

Lidt senere bliver de kaldt ud til et dobbeltdrab. Umiddelbart ligner det et hjemmerøveri, der er har udviklet sig i uheldig retning. Begge ofre ligger døde i dobbeltsengen med hver 2 skudhuller i hovedet. 

Det hele ser lidt mærkværdigt ud, idet gården som parret bor i ser lidt forsømt ud og ikke umiddelbart virker som et oplagt mål for hjemmerøvere. Så det egentlige motiv for denne bestialske handling et lidt svær at få øje på.

Senere på dagen finder man en død mand i en stjålet bil. Han har en pistol liggende på passagersædet der matcher til de patroner ægteparret er blevet skudt med.  Det virker umiddelbart underligt at han nu sidder der.

Da Jon går lidt tilbage i tiden finder han en anden skudepisode fra området. En mand ved navn Alberg, der angiveligt skulle have skudt sin kone og den daværende guldsmed i Ebeltoft. Jon beslutter at besøge Alberg i fængslet for at høre lidt nærmere om sagen. Måske er der nogle paralleller han kan  bruge i den nuværende sag.

Men den unge politimand må sande at besøget hos den fængslende kun giver mere uorden i tankerne. Alberg påstår stadig at han er uskyldig og kun dømt på indicier.

jon beslutter sig i første omgang at stole på den danske domstol, den burde have behandlet alle aspekter i sagen og dommen må stemme overens med sandheden – eller gør den ??

 

“Menneskeæder” er andet bind i serien om Politibutikken i Gæringe. Der er kun to betjente om de sager der opstår i byen og større kontraster skal man lede længe efter. Viggo er gammel i gårde og har helt sin egen måde at udføre politiarbejde på. Hvis man skal hjem og spise en lækker middag, så går man hjem til tiden og bliver ikke og venter på et møde med kriminalpolitiet fra hovedstaden. Det kan da vente – altså ifølge Viggo. 

Jon er gjort af et helt andet stof og nu hvor det er bind 2 har man som læser nu lært de to nærmere at kende og må flere gange trække på smilebåndet over deres forskellige tilgange til deres arbejde. Ikke mindst deres kommunikation både indbyrdes og men også med de mennesker de taler med proffesionelt, er af underholdende karakter. 

Jon er tidligere betjent fra indre København og dette har naturligvis være med til at forme ham som betjent. Han har lange arbejdsdage og er hans tilstedeværelse krævet i politibutikken, så bliver han. Til stor irritation for Viggo, der så også føler sig tvunget til at blive. Til gengæld må Jon så tage hatten af for kontante Viggo, en aften da Jon er med  på jagt efter voldsmænd, der ynder at overfalde folk på øde landeveje. Det går ikke stille af sig.

Selve krimiplottet i “Menneskeæder” er underholdende og godt udtænkt. Forfatteren formår at beskrive hændelser meget medrivende og detaljegraden af grusomheden er skrevet så alle kan være med. 

Alle der elsker en god krimi burde gå i gang med “hængedynd-serien”, man er godt underholdt af Jon, Viggo og Amanda (Jons kæreste)

 

Titel: Menneskeæder – Hængedynd #2Forfatter: Allan Erik MortensenGenre: KriminalromanForlag: MellemgaardUdgivet: 2018Sider: 342

 Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Oplæser af lydbog: Peter Bøttger

Bogen ligger på div streamingtjenester som F.eks. Mofibo. 

 

 

Indlægget Menneskeæder blev først udgivet på .