Har du også børn, der ikke synes, det er det fedeste at blive slæbt med på museum for at se på gamle ting, man ikke må røre ved, så læs med her. Merlin P. Mann …

Har du også børn, der ikke synes, det er det fedeste at blive slæbt med på museum for at se på gamle ting, man ikke må røre ved, så læs med her. Merlin P. Mann har i samarbejde med Nationalmuseet udgivet den første bog i en ny serie til børn, hvor det bestemt ikke er kedeligt at gå på museum. Især ikke fordi de genstande, man ser på, måske kommer til live.

14-årige Rane er med sin mor på Nationalmuseet, fordi hun vil prøve at aflevere et danefæ, så de kan få en dusør. Ranes far skylder nemlig en masse penge, og Ranes mor er desperat. Mens hun forsøger at indlevere en metalplade ved skranken på Nationalmuseet, kigger Rane rundt og ender på første sal i udstillingen ’Danmarks Middelalder og Renæssance’. Der går ikke længe, før han får skældud for at stå for tæt på nogle glasmontrer, og uden at han når at tænke sig om, begynder han at løbe – han har jo ingen billet, og tænk hvis han bliver opdaget.

Pludselig er han faret vild, og da han ikke aner, hvad han skal gøre for at komme tilbage til sin mor, beslutter han sig for at banke på en af ’Ingen adgang’-dørene og spørge en ansat om vej. Der er ingen derinde, så Rane går ind og opdager en kasse fyldt med genstande. Lyset går ud, og Rane leder febrilsk efter en lygte og finder en lille metalstang med syv runer, der viser sig at være en portal til at rejse gennem tiden og tilbage til middelalderen.

Så I kan tro, at det er noget af en spændende rejse, Merlin P. Mann tager os med på. Rane lander i starten af middelalderen midt i en blodig kamp mellem rivalerne Kong Svend, Knud og Valdemar. Rane bliver reddet af den smukke rødhårede kongedatter Gunhild, og sammen forsøger de at finde et stjålent kors og at få Rane tilbage til nutiden.

Det var ikke mange læsepauser, jeg fik, da jeg først gik i gang med at læse Blodkongens datter højt for Gustav på 11 år. Der var lidt en stemning af ’En nat på museet’, da vi begyndte læsningen, og jeg var lige så spændt som min 11-årige på at finde ud af, om Rane nu klarede den. Det bedste af det hele var dog, da jeg spurgte, om vi ikke skulle tage bogen med ind og se på udstillingen på Nationalmuseet, og han med det samme svarede ja! Missionen fuldført, Merlin P. Mann! Godt gået!

‘Blodkongens datter’ er den første bog i en serie kaldet ’Rane og det magiske museum’ om 14-årige Rane, der roder sig ud i det ene eventyr efter det andet tilbage i tiden. Serien egner sig for børn fra 9 år og op.
Merlin P. Mann: Blodkongens datter, Politikens forlag, 192 sider, juni 2020