To identiske mord får straks drabsafdelingen i Stockholms politi til at tænke seriemord. Disse to mord er så bizarre og mærkværdige at det er nødt til at være den samme gerningsmand der står bag. Kvinderne bliver fundet med kønsdele og ben syet sammen – nærmest som om morderen har forsøgt at omdanne sine ofre til havfruer. Et vidne har set en bil nær ved det ene gerningssted. Bilen tilhører Simon Norell, en ung mand der sidder i forvaring på den retspsykiatriske afdeling. Han er dømt for at have myrdet sine forældre og bror.  Det ligger helt klart at det umuligt [Læs mere..]
Indlægget Mester Jakob blev først udgivet på .

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = ‘//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6’;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

To identiske mord får straks drabsafdelingen i Stockholms politi til at tænke seriemord. Disse to mord er så bizarre og mærkværdige at det er nødt til at være den samme gerningsmand der står bag. Kvinderne bliver fundet med kønsdele og ben syet sammen – nærmest som om morderen har forsøgt at omdanne sine ofre til havfruer.

Et vidne har set en bil nær ved det ene gerningssted. Bilen tilhører Simon Norell, en ung mand der sidder i forvaring på den retspsykiatriske afdeling. Han er dømt for at have myrdet sine forældre og bror. 

Det ligger helt klart at det umuligt kan være Simon der dræber disse kvinder. Men hvem har adgang til hans bil ? Simon vil ikke sige noget som helst. Han indrømmer nødtvunget at han ind imellem ringer til sin bedstefar, den eneste han har kontakt med udenfor afdelingen. Der er noget der ikke hænger sammen.

Den kvindelige rigsadvokat Jana Berzelius, der står for efterforskningen, føler sig kørt fast. Hun ved at gennembruddet må ligge hos Simon Norell. Gad vide om hun kan finde en der kan lokke flere informationer ud af den unge mand?

Inde på samme afdeling som Simon sidder Danilo Pena, en yderst farlig mand. Han kender Jana Berzelius som ingen andre gør. De har i de sidste mange år haft adskillige sammenstød og Janas far der er statsadvokat, har sørget for at Danilo nu endelig er buret inde for livstid. Så er han er tryg ved datterens sikkerhed. Men Jana – hun ser meget hellere en anden og mere permanent løsning på problemet der hedder Danilo…

Nu indser hun imidlertid at hun har brug for Danilo. Det kan jo være han er manden er kan finde ind til den generte og lukkede Simon. Hvis nu han kan vinde Simons tillid og på den måde hjælpe efterforskningen – hun må give Danilo et tilbud han ikke kan afslå..

 

”Mester Jakob” er en bog om søskendekærlighed på mere end et parameter. Både historien om Simon Norell og hans bror, men også Janas forhold til Danilo som i barndommen kunne sammenlignes med et søskendeforhold. Som i de foregående 4 bøger i serien er deres relation en pose blandede bolsjer. Ikke engang de implicerede parter ved hvordan de i bund og grund har det med hinanden. Det er ret fascinerende at følge udviklingen de to imellem.

Jana er en fantastisk personlighed fordi hun har en dunkel fortid som ingen – næsten ingen kender noget til. Hun er udadtil den respekterede anklager, men hun har en dunkel side af sin personlighed som kan dukke op uden varsel, og instinkterne tager over. Hendes historie og personlighed er med til at gøre historien uforudsigelig og der kommer mange overraskende twists.

Emilie Schepp skriver fantastisk levende og ”Mester Jakob” læser nærmest sig selv.

Må dog indskyde at hvis ikke man har læst de første 4 bind i serien om Jana Berzelius kan man nok sagtens følge med alligevel, men man vinder en masse baggrunds-viden ved at begynde forfra på historien.

Efter endt læsning må jeg konstatere at – der kommer sørme en bog mere og den skal bare læses !

 

Forfatteren har ligeledes skrevet: – (de markerede er anmeldt på denne side.) 

Mærket for livet

Hvide spor

Ondt blod

Fars dreng

Faktaboks: 

Titel: Mester Jakob – Jana Berzelius #5Forfatter: Emilie ScheppGenre: Krimi Forlag: Hr Ferdinand/politikens forlag Udgivet: 2019Sider : 367Bedømmelse:  5 out of 6 stars (5 / 6)

Indlægget Mester Jakob blev først udgivet på .