Det er ved at være sommerferie, og Lasse-Leifs mor og far har besluttet, at de i år skal på sommerferie som i firserne. Som dengang de var selv børn. Så turen til udlandet er i …
Det er ved at være sommerferie, og Lasse-Leifs mor og far har besluttet, at de i år skal på sommerferie som i firserne. Som dengang de var selv børn. Så turen til udlandet er i år udskiftet med ferie hjemme i Danmark. Flyvemaskinen er udskiftet med bilen og hotellet med et telt. Men hvad værre er – skærmen er udskiftet med ludo! Det behager naturligvis ikke Lasse-Leif og hans dukke Luske-Lise.
Men af sted kommer de, og selvom far bøvler med at få plads til det hele i bilen, og de en dag vågner op helt gennemblødte i teltet på grund af regnvejr, så bliver det selvfølgelig en god ferie alligevel. Også fordi naboen på campingpladsen har et fjernsyn i sin campingvogn, og selv mor og far må på et tidspunkt give skærm-tabt og lade Lasse-Leif se lidt fjernsyn hos naboen, mens de selv flader ud foran deres mobilskærme.
Historien om Lasse-Leif er som altid et hit, da det er letgenkendeligt og sjovt. Mine børn spidser i hvert fald altid ører og griner, når vi læser om Lasse-Leif.
Denne bog er lidt længere end dem vi ellers har læst i serien, og kapitlerne er lidt længere. Det er derfor typisk en bog, man læser over nogle omgange, fx et par kapitler hver aften som godnatlæsning.
Lasse-Leif er en samtidsbørnebogserie, og det er tydeligt, at serien er af nyere dato, for der er masser af aktuelle tidsmarkører, som fx ipads. Det kan børnene relatere til i modsætning til, når vi tager fat på nogle af de lidt ældre børnebogsklassikere, som kan noget andet.
Hvis I ikke kender serien om Lasse-Leif, så er det oplagt at starte sommerferielæsningen med dine børn her.
Læs også vores anmeldelse af Lasse-Leif samler på det hele og Lasse-Leif byens bedste strømer her.
Mette Finderup, Lasse-Leif – ferie som i firserne, Alvilda, tegninger af Annette Carlsen, 2019, 132 sider.