Midgården har igen brug for sine beskyttere, og Odin viser sig for Astrid og fortæller at den nye opgave måske kan bringe hende frem til hendes søster. Astrid er klar med det samme, men Erik vil ikke med tilbage, han er bange for at ende som sin far. I første omgang får Astrid hjælp af […]

Midgården har igen brug for sine beskyttere, og Odin viser sig for Astrid og fortæller at den nye opgave måske kan bringe hende frem til hendes søster. Astrid er klar med det samme, men Erik vil ikke med tilbage, han er bange for at ende som sin far. I første omgang får Astrid hjælp af Magnus, men kemien er ikke den bedste. Så efter en inderlig bøn, lykkes det alligevel at få Erik med, og de tre får også rigeligt at se til, hvis de skal nå at rede verden. Vølvens spådom siger at hvis kong Erik Sejrsæl af Uppsala bliver bjergtaget, kommer jetterne et skridt nærmere Ragnarok. Men hvordan skal de forhindre det…og kan man overhovedet ændre på en profeti. Trekløveret kommer ud på en rejse der bringer dem til Jelling, hvor Harald Blåtand regerer. Her bliver de voldsomt udfordret af dværgene Vindalf og Durne. Det kræver  al deres snilde og kraft, og de bliver nødt til at samarbejde for at klare udfordringerne.

Lige som i de første bøger er der forrest  i bogen et person galleri over de vigtigste aktører i fortællingen,og bogen slutter med en forklaring af de historiske dele af bogen. Tredje bog er lige så velskrevet og spændende som de to forrige og bind fire kan kun komme for hurtigt…idet denne bog efterlader os på et højdramatisk sted.

Tanja R. Bisgaard (1972) er målrettet de unge læsere på 9- 13 år, men bøgerne egner sig glimrende til oplæsning for et lidt yngre publikum, og er også til glæde for den voksne oplæser.

 

Lån bogen på biblioteket