300 mio. norske kroner skal understøtte de norske børns læsning.

Forud for præsentationen af den norske regerings nationalbudget, der finder sted i denne uge, har den norske statsminister bebudet, at der vil komme en investering i fysiske skolebøger på 300 mio. norske kroner. Det skriver Bok365.

– I en række lande har vi set, at læselysten og læseglæden er faldet mere i Norge end andre steder. Det er sket over år. Det er ikke noget, vi bare skal sige er naturligt. Det skal der laves om på, sagde Norges statsminister, Jonas Gahr Stør, da han præsenterede tiltaget på sit besøg på landets skolesbogdistibutionscenter. Stør fortæller desuden, at indsatsen blot er starten på regeringens politik på bogområdet.

– For mange iPads, skærme og for få bøger har ikke været godt for læsningen, tilføjede statsministeren, der blev bakket op af Undervisningsminister Kari Nessa Nordtun, der også var til stede.

– Vi ved, at det er utrolig vigtigt at styrke læsefærdighederne hos de norske børn. En vigtig del af dét er at investere i fysiske lærebøger, sagde Nordtun.

Tidligere på året fortalte den danske regering, at man vil investere mere end en halv milliard danske kroner i fysiske skolebøger.

Foto: Arbejderpartiet