Statens Kunstfond uddeler 8 mio. kr. til mere end 300 litteraturprojekter, der spænder bredt på tværs af genrer og bringer dansk litteratur ud.

Statens Kunstfond har netop uddelt 8 mio. kr. til litteraturprojekter i ind- og udland og støtter mere end 300 projekter, der favner alt fra fantasy, tegnesier, poesi og faglitteratur til projekter, der sender forfattere ud i verden, melder Statens Kunstfond i en pressemeddelelse.

I år går Projektstøtteudvalget for Litteraturs midler blandt andet til, at dansk litteratur kan nå ud på forskellige scener for at møde flere læsere. Man kan f. eks. møde dansk litteratur på gader og stræder, når Bookbike cykler ud for at skabe socialt samvær på litterære stoppesteder på Bornholm og i Polen. Og børn i Lyngby får nu også deres egen festival for faglitteratur med støtte fra Kunstfonden.

Derudover for udenlandske læsere mulighed for at møde flere danske forfattere som f.eks. Ursula Andkjær Olsen, der besøger Poesifestival Berlin og Jesper Clemmensen deltager i Book World Prag. I Paris kan man opleve Madame Nielsen i forbindelse med den franske udgivelse af Den endeløse sommer og i USA vil der vil være et fremstød for danske tegneserier på New York Comic Con, mens Rasmus Bregnhøi og Sabine Lemire besøger forskellige skoler på Sardinien for at tale om deres populære B&U-serie om pigen Mira.

Fakta om uddelingen af tilskud til litteraturprojekter
Der er uddelt projektstøttemidler for i alt 8.011.531 kr. Ud af 593 ansøgninger er der givet 306 tilsagn.

Puljen ’Større litterære arrangementer’
Ansøgninger: 147
Tilsagn: 112
Tildelt i alt: 3.874.387 kr.

Puljen ’Udgivelsesstøtte’
Ansøgninger: 328
Tilsagn: 123
Tildelt i alt: 3.429.457 kr.

Puljen ’Prøveoversættelser’
Ansøgninger: 40
Tilsagn: 24
Tildelt i alt: 172.000 kr.

Puljen ’Rejsetilskud’
Ansøgninger: 55
Tilsagn: 25
Tildelt i alt: 205.000 kr.

Puljen ’Nordiske oversættelser’
Ansøgninger: 23
Tilsagn: 22
Tildelt i alt: 330.687 kr.