Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi spørger en ny stemme hver eneste hverdag i juli. I dag Andreas Nordkild Poulsen, udstillingsleder på Bogforum.

Har du et sommerferieprojekt?

”Med åbningen af grænserne kan vi holde fast i de oprindelige planer om to uger i Sydfrankrig – hele familien. Det ældste barn er netop blevet student, så det er måske sidste chance for en fælles familieferie.

Selvom vi hen over foråret har haft mere tid sammen, end vi er vant til, glæder jeg mig til et par uger i det bedste selskab. Fyldt med nye oplevelser og ro og fred – også til at lystlæse.”

 

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Hvert år tager hele familien en tur hos boghandleren og fylder feriekufferten. Jeg glæder mig til David Trads’ bog ‘Amerika, hvor er du?’, der udkom tidligere på året hos Momenta. Jeg har meget svært ved at forstå de politiske ændringer, der har blæst USA omkuld, og her tror jeg, at Trads kan gøre mig klogere.

Derudover har jeg Erik Skyum-Nielsen, Tue Andersen Nexø og Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensens ‘20 før 20 – Begivenheder i dansk litteratur 2000 – 2019’ på listen. Det er tre stærke litteraturkritiske stemmer, der tager fat om 20 litterære begivenheder, der har været med til at skabe det litterære Danmark i det 21. århundrede.

Endelig glæder jeg mig meget til Kate Elizabeth Russells ‘Min mørke Vanessa’. Det er en roman, der handler om gråzonen mellem forelskelse og udnyttelse, om overgreb og selverkendelse. #MeToo-bevægelsen har givet plads til en række bøger om netop de emner.

Jeg læste Matilda Gustavssons ‘Klubben’ om de seksuelle overgreb, der udspillede sig omkring ‘Kulturprofilen’ i Stockholm, og det var rystende læsning – ikke behagelig, men vigtig.”

 

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Jeg glæder mig især til den første danske oversættelse af Thomas Pynchons kultmesterværk ‘Gravity’s Rainbow’, der kommer på dansk, oversat af Claus Bech, på Forlaget Multivers.

Det må have været en kæmpeopgave at oversætte de godt 1.000 sider og jeg glæder mig som et lille barn til at komme i gang med læsningen.”