Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi spørger en ny stemme hver eneste hverdag i juli. I dag Birgitte Stoklund Larsen, generalsekretær Bibelselskabet.

Har du et sommerferieprojekt?

”Mit sommerferieprojekt i år er ikke at have projekter!

Sidste sommer færdigredigerede jeg bogen ‘Når Bibelen oversættes’ i min ferie, i år skal tankerne have lov at flyve frit – og så skal jeg have kilometer i benene på nogle gode cykelture.”

 

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Jeg plejer at vælge sommerferielitteratur, der passer til mit rejsemål. Det giver en dybere fornemmelse for et sted, og den har man ellers svært ved at få på den korte ferietid.

I år er min plan at få indhentet noget nyere dansk litteratur, blandt andet Stine Pilgaards ‘Meter i sekundet’, som jeg skal læse i Vestjylland.

Jeg vil også udnytte sommerroen til at få læst en langsom forfatter som Jón Kalman Stefánsson. Jeg har endnu ikke læst ‘Historien om Asta’. Og så tager jeg nok endnu et bind af Volker Kutschers historiske krimier som lydbog på tysk og håber, at ferien får os en tur omkring Berlin.”

 

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Allermest glæder jeg mig til at komme rundt i landet og holde foredrag om ‘Bibelen 2020’, som Bibelselskabet udgav i foråret.

Det er en nudansk og mundret oversættelse af ‘Bibelen’, og det er opløftende at møde engagerede læsere, som ofte har stærke holdninger til både sprog og indhold. Jeg tager altid klogere hjem.

Vi interviewede Birgitte Stoklund Larsen omkring oversættelsen af Bibelen 2020, en gigantisk holdindsats.

Foto: Dan Henrik Møller