Sommer er sol, afslapning, refleksion, projekter, opsamling, udflydning, ekstra tid til familien og så videre. BogMarkedet undersøger, hvad bogfolket skal.

Vi har spurgt en masse spændende mennesker fra bogbranchen de samme tre spørgsmål. Der er et nyt interviewoffer hver eneste hverdag i juli – bortset fra fredag den 13. Det kunne vi ikke byde nogen.  

Kim Leine hører til tidens mest populære og anerkendte danske forfattere – fuldt med rette hvis man spørger mig. Han slog igennem med ’Profeterne i Evighedsfjorden’ (2012), som høstede et utal af priser, anerkendelse fra anmelderne og et hav af læsere. Tidligere i år udgave han sin prequel til Profeterne ved navn ’Rød mand/sort mand’. Romanen fik bragende anmeldelser i aviser landet over.

 

Har du et sommerferieprojekt – praktisk eller feriemæssigt?

”Jeg regner med at skulle skrive to filmmanuskripter og redigere et tredje, skrive en roman, redigere en roman der allerede er skrevet, færdiggøre en tegneserie og udgive den, skrive en billedbog for børn (alder fem-otte), holde et antal møder med dem jeg laver ting med, samt holde ferie sammen med min familie i Norge, Danmark og Sverige.”

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Jeg skal læse cirka 30 bøger af Klaus Rifbjerg i forbindelse med et projekt. Som afkast heraf læser jeg et par af hans nogenlunde samtidige, blandt andet Henrik Stangerup og Svend Åge Madsen.”

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Jeg aner ikke hvad der udkommer, hverken her eller i Norge eller andre steder. Jeg har for det meste hovedet nede i bøger, der er udkommet for flere årtier siden.

Så jeg glæder mig vel mest til den ro der falder over det hele når det bliver tidligt mørkt, og jeg kan bruge aftenerne med at se film på min hjemmebiograf der kan gengive mine gamle, skramlede, kornede film med knivskarp præcision og blæse deres monolyd ud i hifi-kvalitet.”