Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi spørger en ny stemme hver eneste hverdag i juli. I dag Lars Handesten, lektor, anmelder, klummeskribent og medlem af Bogpanelet.

Har du et sommerferieprojekt?     

”En masse i vores lejlighed trænger til at bliver malet – det er årevis siden, det blev gjort sidst. Så nogle dage vil gå med en rulle og en pensel i hånden. Når lejligheden er færdig, er der sommerhuset, hvor det meste af sommeren kommer til at gå for os i år.

Ud at rejse skal vi jo ikke. Men et sommerhus skal jo også passes, og her er altid et eller andet at vedligeholde – og i hvert fald en græsplæne, der skal slås.”

 

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Normalt er mine ferier, næsten bogfri. Jeg læser så meget til dagligt, at det er tiltrængt med en lille pause og noget fysisk arbejde.

Så min kone læser, mens jeg snedkererer. I år har jeg dog ikke anmeldt ret mange bøger, så behovet for en pause er der ikke.

Min kone er begyndt at abonnere på Mofibo, så jeg tænker, at jeg vil bruge tid på at orientere mig i nogle af alle de nye bøger, som jeg ikke har fået læst. Hvis de altså er på Mofibo. Det er jo ikke alle forlag, hvis bøger man kan læse eller høre her.”

 

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Jeg ser frem til, at mikrofest.dk åbner, og at der dermed kommer et digitalt udstillings- og salgssted for de små forlag. Det har længe været undervejs og er senest blevet forsinket af coronakrisen. Ellers oplever jeg hver ny bogsæson som lidt af en lykkepose.

Man ved aldrig, hvad der kommer, og det er det spændende.”

Vi har interviewet Lars Handesten om livet som boganmelder – og hvad den gode anmelder skal kunne.