Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi spørger en ny stemme hver eneste hverdag i juli. I dag Liv Camilla Skjødt, oversætter og forlægger på Skjødt Forlag.

Har du et sommerferieprojekt?

”Jeg skal flytte til ny lejlighed i Valby med egen have, hvor jeg glæder mig helt vanvittigt til at kunne slippe min søn på snart tre år løs og til at leve dagene i glidende overgang mellem ude og inde.

Den mulighed har jeg ikke haft, siden jeg flyttede hjemmefra for 28 år siden.”    

 

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Jeg kommer primært til at læse bøger i forbindelse med arbejde.

I løbet af efteråret skal jeg nemlig afslutte flere spændende oversættelsesopgaver for gode kolleger rundt omkring på andre forlag.

 

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Hvis jeg kigger indad og ser på mit eget program på Skjødt Forlag, så glæder jeg mig til at udgive to formidable mexicanere.

En gammel kending og en ny spirende stjerne: Nobelpriskandidat Carlos Fuentes’ oversete perle af en novella ‘Aura’ og Laia Jufresas debutroman og internationale bestseller ‘Umami’. Hun kommer i øvrigt til Danmark i forbindelse med Latinamerikansk litteraturfestival til oktober.”