Hvad læser bogfolket denne sommer? Vi spørger en ny stemme hver eneste hverdag i juli. I dag Mikkel Christoffersen, chefkonsulent for bibliotekssamarbejde, Københavns Kommune.

Har du et sommerferieprojekt?

”Foråret har været helt skørt med nyfødt datter fulgt af pandemi og karantæne. Da vi lukkede de fysiske biblioteker, eksploderede den digitale brug. Alt var semikontrolleret kaos.

Jeg er langt bagud på min digitale og fysiske læsning. Udenfor er haven blevet halvt naturhave, halvt biodiversitetsprojekt og har også overtaget flise-arealer, indkørsel og forhave.

Vores beskedne ferieplaner er blevet aflyst, men så er det jo dejligt, vi bor i naturskønne Nyborg. Vi skal derfor dyrke staycation, hvor udendørs skal angribes med hækkeklipper og flammekaster, og indendørs skal nydes ved at trawle al eReolens 2020-formidling igennem og komme til bunds i læselisterne.

Alt dette afbrudt af daglige ture til stranden selvfølgelig!”

 

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Jeg har et eklektisk mix klar med farverig skønlitteratur, jeg har fået tilsendt i min egenskab af blogger, og et par lækre kogebøger plus noget eksotisk hobbylæsning.

Jeg har tyvstartet lidt og læst Thomas Kaarsteds debut ‘Steder tiden har glemt’; en krimi, der foregår i Odense. Jeg er egentlig ikke krimitypen, men jeg var rigtig godt underholdt.

Så skal jeg i gang med Mikala Rosenkildes ‘Kongamato’, der slår mig som vaskeægte ramasjang-sommerlæsning.

Jeg har anskaffet de flotte ‘Grundkøkken’ og ‘Grønt grundkøkken’ af Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg. Dem glæder jeg mig vildt til at have god tid til at fordybe mig i.

Jeg er begyndt at interesse mig for nogle særegne, japanske traditioner inden for psykologi og psykoterapi med tydelig buddhistisk bismag– særligt Morita og Naikan – og pakkeposten har lige afleveret en stak svært anskaffelige værker, jeg skal nørde løs i. Mere når jeg nok ikke. Der er jo haven … ”

 

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Jeg glæder mig til ‘Jytte vender tilbage’ af Morten Münster. Vores dygtige kompetenceudviklingstroldkvinde i Københavns Kultur- og Fritidsforvaltning, Hanna Donau, fik mig solgt på den originale ‘Jytte fra marketing er desværre gået for i dag’.

Jeg skal formentlig også have fat i ”Valdemarsro: Grøn aftensmad,” når den udkommer. Meget af mit arbejdsliv går med at promovere digital læsning, men kogebøger foretrækker jeg klart fysisk.

Jeg håber også, der kommer en dansk oversættelse af ‘The Glass Hotel’ af Emily St. John Mandel. Det er hendes nyeste efter ‘Station 11’, som jeg har fået hele min omgangskreds til at læse og elske. Vi har begge i original på eReolen Global, men jeg vil gerne have mit eget eksemplar.”

Foto: Mikkel og Mathilde på 10 år.