Sommer er sol, afslapning, refleksion, projekter, opsamling, udflydning, ekstra tid til familien og så videre. BogMarkedet undersøger, hvad bogfolket skal.

Vi har spurgt en masse spændende mennesker fra bogbranchen de samme tre spørgsmål. Der er et nyt interviewoffer hver eneste hverdag i juli – bortset fra fredag den 13. Det kunne vi ikke byde nogen.  

Morten Hesseldahl er et kendt ansigt i det kulturelle liv, hvor han i det seneste årti har indtaget ledende poster hos Information, DR, Det Kongelige Teater, og her i 2018 blev han administrerende direktør hos Gyldendal. Han er forfatter til flere tegneserier og spændingsromaner, senest ’Masada’.     

Renæssancemennesket Morten Hesseldahl er en mand med meninger, blandt andet mener han, at forfatterne bør blande sig i samfundsdebatten, da denne ellers kommer til at mangle vigtige stemmer, vinkler og synspunkter.

 

Har du et sommerferieprojekt – praktisk eller feriemæssigt?

”Min megagamle far er lige kommet på plejehjem. Så det er et projekt at sikre humøret hos både ham og min megagamle mor.

Og skal jeg også lige sikre humøret hos mig selv og min søde kone, der kan se frem til at vores alt for store datter vil ud og rejse i det næste halve år.”

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Jeg plejer ganske frivilligt at læse et eller andet idéhistorisk værk eller noget i den omegn. Senest har jeg lige med stor fornøjelse læst Steven Pinkers ’Enlightenment Now!’ Kunne jeg finde noget, der ligner, vil jeg være glad.

Glad vil jeg også være over at få tid til at læse i Gyldendals mammutudgivelse af Inger Christensens efterladte optegnelser. Og mon så ikke også, der vil snige sig en spændingsroman eller to ind.

Lige nu læser jeg ‘Kastanjemanden’ af Søren Sveistrup, men den holder helt sikkert ikke frem til ferien.”

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

Der er virkelig meget, men i hvert fald de her tre kvinder: Dorthe Nors: ’Kort over Canada’, Iben Mondrup: ’Vi er brødre’ og Ida Jessen: ’Telefon’. Og så en af det anset køn: Afslutningen på Mich Vraas slavetrilogi, som jeg ikke kender titlen på, bortset fra at jeg tænker, at det nok bliver noget med ’tro’.”

Foto: Robin Skjoldborg.