På trods af inflation er det lykkedes at holde bogsalget i Italien på et stabilt niveau

Det italienske bogsalg er gået tilbage, hvis man sammenligner med 2021, men til gengæld er man langt over niveauet i 2019.

Der blev i 2022 solgt for 1,67 mia. euro igennem fysiske boghandlere, internetboghandlere og store detailkæder, hvilket er et fald på 2,3% i forhold til 2021. Til trods for tilbagegangen befinder man sig stadigt på et højt niveau i forhold til 2019, hvor man er 13,1% over i omsætningen.

– Italiensk forlagsbranche holder og konsoliderer sig sammenlignet med  før pandemien, fortæller Levi Mauri, der er præsident for den italienske forlagsforening, AIE, men indrømmer også, at man står overfor en svær tid.

– Forlagene har holdt bogpriserne på et stabil niveau på trods af tocifret inflation, men stigningerne i papir- og energiomkostninger reducerer indtjeningen drastisk, hvilket bringer de mest skrøbelige indenfor branchen i krise, som f.eks. små forlag og uafhængige boghandlere.  Det er problemer, der skal løses nu, hvor regeringen og parlamentet forbereder sig på at diskutere nye politikker for bogsektoren, slutter Levi Mauri.

Kilde: Publishing Perspectives