Dette er en bog som er lavet for at hjælpe børn og voksne bedst muligt igennem en skilsmisse. For børn har mange bekymringer, spørgsmål og tanker når deres liv pludselig ændres, fordi far og mor ikke kan sammen mere. Og det skal man som forældre give god plads til, så barnet kan føle sig trygt. […]

Dette er en bog som er lavet for at hjælpe børn og voksne bedst muligt igennem en skilsmisse. For børn har mange bekymringer, spørgsmål og tanker når deres liv pludselig ændres, fordi far og mor ikke kan sammen mere. Og det skal man som forældre give god plads til, så barnet kan føle sig trygt. Bogen her hjælper forældrene til at huske på, at de skal holde skænderier med mere på deres bane og undlade at skændes eller diskutere voksen emner sammen med barnet. Samtidig er bogen en god hjælp til at få barnet til at sætte ord på nogen af de oplevelser, det har undervejs. Det være sig alt fra hvad der er trygt og godt, til hvad der bekymrer barnet og gør at det føler sig utryg. Det er med andre ord en form for selvhjælpsbog men med barnets bedste i sigte. For vi ved alle at børn har det med at tro, det er deres skyld og her giver man plads til at barnet kan udtrykke sig på godt og ondt, samtidig med at man får hjælp til at forklare barnet, at det aldrig er barnets fejl, når de voksne splitter en familie.

Det er en fin bog med nogen flotte illustrationer, som man godt kan vise barnet og tage en snak om. Der er gode spørgsmål til både det udtryksfulde og det indadvendte barn. Og her er også nogen ting som kan få de voksne til lige at skrue lidt ned for det hele, når barnet er til stede. Så det fungerer virkelig godt, og jeg er sikker på det kan være en stor hjælp for forældrene at benytte denne bog, især hvis de ikke får talt så meget med barnet, som de egentlig gerne vil.

En bog som helt sikkert kan anbefales, og som kan give de voksne i barnets liv nogen gode værktøjer.

Anmeldereksemplar!

Lån bogen på Bibliotek.dk