Wolf er tilbage i København efter en hård tur i Afghanistan. Han har indlogeret sig på hotel sammen med kæresten Anna. De har nu efter længere tids adskillelse brug for at hygge sig lidt sammen.   Men da de forlader hotellet følger en varebil efter dem. Den virker ikke bare mistænkelig, da den pludselig skifter vognbane og kører op på siden af Annas bil. Inden parret når at se sig om bliver bilen, med dem i, kørt ud over kanten af havnebassinet og deres liv er i fare.  Inessa er tilbage i Rusland. Hun bliver hurtig klar over, at den danske [Læs mere..]
Indlægget Missil blev først udgivet på .

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = ‘//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6’;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Wolf er tilbage i København efter en hård tur i Afghanistan. Han har indlogeret sig på hotel sammen med kæresten Anna. De har nu efter længere tids adskillelse brug for at hygge sig lidt sammen.  

Men da de forlader hotellet følger en varebil efter dem. Den virker ikke bare mistænkelig, da den pludselig skifter vognbane og kører op på siden af Annas bil. Inden parret når at se sig om bliver bilen, med dem i, kørt ud over kanten af havnebassinet og deres liv er i fare. 

Inessa er tilbage i Rusland. Hun bliver hurtig klar over, at den danske seriemorder Niels, ikke længere er i fængsel. På en eller anden måde har han bestukket sig ud af den ellers så sikre celle, og hun må gøre sig klar til endnu en kamp, med livet som indsats. Niels er ikke bare sur – han er rødglødende af raseri. Om det så skal koste ham livet, så vil han have fornøjelsen af at dræbe Inessa og måske også hendes familie.  

To kinesiske missileksperter bliver midt under en midddagspause hentet af fabrikkens øverste ledelse. De skal bruges til en hemmelig mission. Umiddelbart er denne opgave ikke særlig tillokkende, men ledelsen har helt deres egne metoder til at få medarbejderne til at påtage sig selv de tungeste opgaver. 

 

Anmeldelse:“Missil” er alt hvad man kan forvente af en “nr 3” i en serie. Man møder selvfølgelig en del nye personer, men det er også som at “komme hjem igen” – mange gamle kendinge man i denne her, lære meget bedre at kende. Forfatteren har valgt at lade nye medlemmer af det faste persongalleri få en del af handlingen.Der bliver bl.a. fokuseret på chefen for drabsafdelingen B.O. og hans forhold til hustru, kedelig hverdagsliv –  kontra arbejdet hvor der skal tages en del mere eller mindre tunge beslutninger. 

Anna, Wolfs kæreste er en meget ihærdig kvinde. Hun vil nu finde ud af hvad der skete med Wolf dengang i Afghanistan. Læseren kommer med en tur tilbage i tiden og får selv nogle spørgsmål besvaret, som man unægtelig må sidde med, hvis man har læst de forgående romaner. 

I “Missil” er der rigtig mange personer og mange forskellige historier der ikke alle har noget med hinanden at gøre. Dette kan blive lidt en rodebunke når man er inde midt i bogen. Der er mange mennesker at holde styr på og det forstyrre flowet i bogen. 

Spænding, vold og uforudsigelighed er tre faktorer som forfatteren er kendt for og vi bliver heller ikke snydt i denne bog. Vil dog lige nævne at selv voldsudøvelsen i denne bog ikke er så voldsom som tilfældet var  i forrige roman (1000 piskeslag) og det ville heller ikke give mening, idet der her er et helt andet tema. 

Når det så er sagt, må man sige, at “Missil” er en fortsættelse i ordets bogstaveligste forstand, man kan ikke læse denne bog selvstændigt. Man er nødt til at have forhistorien med for at forstå hvad der foregår. 

Man keder sig aldrig i selskab med en roman af Nis Jakob, og jeg ved, at der heldigvis kommer en nr 4 – den vil jeg glæde mig til. 

 

Faktaboks: 

Titel: Missil Forfatter: Nis JakobGenre: Thriller Forlag: Jakobs PressUdgivet: 2020Bedømmelse:  4 out of 6 stars (4 / 6)

 

Missil kan lyttes på Mofibo  hvor lydbogen oplæses af Henrik Hartvig Jørgensen 

Indlægget Missil blev først udgivet på .