[anmeldereksemplar] De fleste kender nok Colleen Hoover for hendes kærlighedsromaner som fx. Forbandende kærlighed, Måske en dag og 9. november. Colleen Hoovers nyeste bog Mørkt bedrag er stadig en kærlighedshistorie, men samtidig også en thriller. På forsiden af bogen skriver forlaget: Romantisk thriller. Forlagets beskrivelse: “Lowens karriere som forfatter halter, men en dag får hun… Read More Mørkt bedrag af Colleen Hoover

[anmeldereksemplar]

De fleste kender nok Colleen Hoover for hendes kærlighedsromaner som fx. Forbandende kærlighed, Måske en dag og 9. november. Colleen Hoovers nyeste bog Mørkt bedrag er stadig en kærlighedshistorie, men samtidig også en thriller. På forsiden af bogen skriver forlaget: Romantisk thriller.

Forlagets beskrivelse:

“Lowens karriere som forfatter halter, men en dag får hun et vildt jobtilbud: Hun skal færdiggøre de kommende bøger i en planlagt serie af bestsellerforfatter Verity Crawford. Ifølge Veritys mand, Jeremy, kan Verity ikke længere selv skrive. Lowen accepterer og tilbringer et par uger i familien Crawfords hjem for at gennemgå Veritys noter og planlægge arbejdet med bøgerne.

På Veritys kontor falder Lowen over en ufærdig selvbiografi, hvor Verity skriver om sit ægteskab og de rædselsvækkende hændelser, der ødelagde familien for altid. Skal Lowen vise Jeremy, hvad hans hustru har skrevet? Vil det kun splitte familien yderligere, hvis han kender sandheden? Og hvad er der egentlig sket med Verity?”

Billede af: Mørkt bedrag af Colleen HooverMørkt bedrag af Colleen Hoover

Hvis man kan lide Colleen Hoovers andre bøger, så tænker jeg, at man også vil synes om Mørkt bedrag. Mørkt bedrag er en psykologisk thriller i domestic noir-genren – men udover den psykologiske spænding får vi også kærlighed og lidenskab, som vi kender fra forfatterens andre bøger.

Mørkt bedrag er velskrevet – og ganske hurtigt læst. Den er svær at lægge fra sig, når man først er begyndt. Jeg blev måske lidt snydt af begyndelsen, der faktisk er en anelse blodig, og derfor forventede jeg et stykke tid, at den ville fortsætte sådan. Men det er slet ikke tilfældet, det er mere, det psykologiske aspekt som er i højsædet. Så på trods af starten, er Mørkt bedrag egentlig ganske ublodig, så startscenen bør ikke skræmme nogen væk, som ikke er blodige beskrivelser.

Der er kun ganske få personer med i bogen, og derfor er det let at bevare overblikket. Jeg synes, at de fleste personbeskrivelser er ganske gode – og det er let at forestille sig personerne. Jeg føler dog ikke helt, at jeg kommer under huden på dem. Men på den anden side, hvis jeg nu gjorde, så ville jeg måske ikke blive så overrasket over, hvordan tingene i sidste ende hænger sammen. Jeg mangler dog en smule, at have en person at holde af – og med. Det er selvfølgelig Lowen, som bør være den person, men der er noget ved hende, som jeg ikke helt kan sætte en finger på, som får mig til at føle afstand til hende.

Selvom plottet nok ikke er helt enestående, så var det alligevel ganske overraskende. Jeg er vild med opbygningen – og jeg kunne flere gange mærke nakkehårene rejse sig selvom scenen slet ikke var direkte uhyggelig, men bare tanken om, hvad nu hvis…

En rigtig stor del af handlingen finder sted i familien Crawfords hjem i Vermont – og selvom man stort set ikke er uden for hjemmet i bogen, så har jeg altså en særlig forkærlighed for Vermont. Jeg elsker, når den lille stat bliver omtalt i bøger – måske især i bøger, som ikke handler om at stå på ski.

Mørkt bedrag er en underholdende og ganske uhyggelig thriller, men samtidig også en fin kærlighedshistorie, som er krydret med lidt erotik. Som der står bag på bogen: “… hvor langt nogen er villig til at gå i kærlighedens navn.” Det er ganske dækkende for plottet – måske virkeligheden ikke er, som man tror…?

Colleen Hoover må helt sikkert gerne skrive flere bøger i samme genre som Mørkt bedrag. Jeg venter spændt!

Billede af: 4 af 6 stjerner /Tine4 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Lindhardt og Ringhof
ISBN: 9788711982563
Udgave: 1. udg. 2020
Originaltitel: Verity
Oversætter: Anne Brinch
Sider: 339

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.