Digtsamlingen her er anderledes end dem jeg normalt læser. Og fra start af var jeg både fascineret og uforstående. Fascineret fordi jeg syntes der var et flow i sproget men uforstående fordi jeg ikke fattede hvad noget af det handlede om. Da jeg kom længere ind i digtene kunne jeg godt se at det meste […]
The post Morgenen arbejder på en ny sol af Claus Høxbroe first appeared on Bogrummet.

Digtsamlingen her er anderledes end dem jeg normalt læser. Og fra start af var jeg både fascineret og uforstående. Fascineret fordi jeg syntes der var et flow i sproget men uforstående fordi jeg ikke fattede hvad noget af det handlede om. Da jeg kom længere ind i digtene kunne jeg godt se at det meste var hverdagsbilleder af det levede liv rundt omkring hvor forfatteren opholdte sig, men det efterlod mig også med en undren over hvad jeg præcis skulle bruge de betragtninger til, som læser.

Claus Høxbroe har udgivet flere andre digtsamlinger, men personligt kendte jeg intet til hans værker og jeg sidder desværre ikke her efter fuldendt læsning og tænker at jeg skal have fat i nogen af de tidligere udgivelser. For jeg endte aldrig med at blive komfortabel med digtene i bogen og selv om der sikkert er noget dybde i, som jeg så ikke fangede, så har jeg ikke synderlig lyst til at reflektere mere over dem. Jeg har lidt den opfattelse at man nok enten får en hel del ud af disse digte eller også sidder man som jeg bagefter og tænker at nu de læst, men så jeg også klar til at gå videre til noget nyt.

Måske havde det hjulpet hvis jeg personligt havde rejst noget mere. For der er nogen beskrivelser i nogle af digtene som jeg tænker skal fange de stemninger der er til stede i det land hvor digtet har sin tråd igennem. Det sagde mig bare ikke noget som helst.

Der er et godt flow i ordstrømmene og derfor er det behageligt nok at læse værket. Men der må være andre som kan få mere ud af denne digtsamling end jeg formåede. Og til dem vil jeg helt sikkert sige god fornøjelse, for digtene er på ingen måde ligegyldige – de er bare for mig betydningsløse.

Lån bogen på biblioteket

The post Morgenen arbejder på en ny sol af Claus Høxbroe first appeared on Bogrummet.