Tidligere elev på Forfatterskolen bliver ny rektor på Forfatterskolen

Forfatter og oversætter Morten Chemnitz skal fra 1. august 2023 være rektor på Forfatterskolen, som han selv blev færdig på i 2010, skriver Berlingske.

Han debuterede på Gyldendal med digtsamlingen Inden april i 2013, og har siden udgivet digtsamlingerne Bindingerne i 2016, Hindre i 2019 og senest Hæld i 2022.

– I et meget bredt og kvalificeret ansøgerfelt er vi glade for at have indgået aftale med Morten, der kommer med en særdeles stærk litterær baggrund som både forfatter, oversætter, redaktør og litteraturforsker og med en overbevisende tilgang til den tekstlæsning, som er Forfatterskolens helt særlige undervisningsmetode. Morten vil stå for videreførelse af den stabilitet og fokus på studiemiljøet, som vi prioriterer, og han vil også sammen med bestyrelse og lærerteam arbejde med skolens rolle i det omgivende samfund og den afgørende finansiering af skolens ambitioner, siger Elisabeth Nøjgaard, der er Forfatterskolens bestyrelsesleder, i en pressemeddelelse og fortsætter om den afgående rektor:
– Samtidig med at vi glæder os over Morten som kommende rektor, er det også med vemod, men megen taknemmelighed, at vi til sommer skal tage afsked med Ursula Andkjær Olsen, der på imponerende vis har tilført skolen både stærke litterære kompetencer, økonomisk stabilitet og nye veje til et godt studiemiljø.

Morten Chemnitz selv ‘glæder sig til at støtte og opildne skolens elever i deres faglige fordybelse og udfoldelse’:

– Det er en stor ære og lykke for mig at få mulighed for som rektor at bære skolen videre i den retning, den har taget de seneste 4 år. Jeg brænder for at undervise og vil som rektor arbejde for, at Forfatterskolen bevarer sin helt enestående position i det litterære og kulturelle kredsløb. Skolen har en enorm og afgørende betydning for det omgivende samfund gennem det væld af fremragende og forskelligartede bøger, som de studerende med tiden kommer til at udgive. Det glæder jeg mig til at bidrage til, fortæller den kommende rektor Morten Chemnitz.

Han overtager pladsen fra Ursula Andkjær Olsen, som ønsker igen at have tid til at være udøvende forfatter.

Foto: Simone Lilmoes