Forfatter og journalist Morten Sabroe er død. Han blev 76 år.

Forfatter og journalist Morten Sabroe døde mandag på sin fødselsdato, 5. juni.

Det skriver hans hustru, Do Windfeld Sabroe, på Facebook.

– Den sværeste tekst, jeg nogensinde har skrevet. Min elskede mand og bedste ven, journalist og forfatter, Morten Sabroe, døde fredfyldt tidligt i morges i vores hjem i Hundested, skriver hun.

Morten Sabroe er oprindeligt uddannet bygningssnedker, men det var journalistikken og forfatterskabet, der blev hans levevej.

I 1976 debuterede han med romanen Men ude i kulissen, men det litterære gennembrud kom dog først tyve år senere, hvor han udgav den selvbiografiske roman Sidste tog. 

Adskillige af Sabroes romaner har haft et selvbiografisk islæt og kredset om hans opvækst og familie, og blandt dem er kendte bøger som Du som er i himlen fra 2007, Fader vor fra 2011 og Der var engang en familie – en herlig familie fra 2021, der blev hans sidste udgivelse.

Sidstnævnte begyndte han at skrive efter at have fået konstateret Parkinsons sygdom, fortalte han i et interview med Berlingske i 2021.

I interviewet fortalte han, at processen med at skrive romaner var hans form for terapi og galgenhumoren hans medicin. Interviewet med Berlingske afsluttede Sabroe således:

– Når jeg dør, skal jeg futtes af foran en million mennesker, der siger ’Hvor brænder du flot’, mens et kæmpe symfoniorkester fra Hollywood spiller.

Foto: Polfoto.