I år foregår den årlige Canon Future Book Forum-konference online. Deltagelse i selskab med en perlerække af vigtige stemmer i den internationale bogverden er gratis.

Overskriften er temaet for den 7. udgave af Canon Future Book Forum.

To store spøgelser går gennem den internationale bogverden: Corona-epidemien er den ene.

Skift i læserpræferencer, karantænelukkede boghandler, aflysning af messer og festivaler, udskudte udgivelser, er blot få af de udfordringer, som en i forvejen presset branche har måttet kæmpe med.   

Den hjemlige bogbranche er ramt mindre hårdt, end det er tilfældet i mange andre lande – måske har den ligefrem haft det bedre denne sommer end i senere år, det er i hvert fald billedet hos landet største boghandlerkæde, Bog & idé.

Kreativitet har ikke desto mindre blomstret for at holde branchen levende i en usikker tid.

Det andet fænomen er den teknologiske udvikling, der har sat og sætter store dele af kulturindustrien og boguniverset på den anden ende i det seneste årti.  

Udpegningen af udfordringerne til bogindustrien as we know it overrasker næppe, men dét kan svarene sagtens gøre: Minus gange minus giver som bekendt plus – mellemregningerne er flere i den virkelige verden.

Således indbyder Canon – der er en vigtig aktør på det grafiske område på internationalt plan – til deres årlige bogbranchekonference, hvor oplægsholderne deler deres egne erfaringer med udfordringer og løsninger.

Canon Future Book Forum foregår online den 18. november, klokken 15-17.40.

Det er gratis at deltage, man skal blot tilmelde sig via dette link.

Ordstyrer ved Future Book Forum 2020 er forfatter og taler Peter Fisk. Foto: Canon.