Cambridge er domineret af dets universitet. Samantha Seabrook er professor i den unge alder af 35 år; hendes forskning område er ulighed blandt børn og hvordan det influerer på deres muligheder senere livet. Der bliver talt meget om forældre som er ‘rige-på-penge, men fattige-på- tid’, de sender deres børn på kostskole hvor de får den […]
The post Murder on the marshes af Clare Chase first appeared on Bogrummet.

Cambridge er domineret af dets universitet. Samantha Seabrook er professor i den unge alder af 35 år; hendes forskning område er ulighed blandt børn og hvordan det influerer på deres muligheder senere livet. Der bliver talt meget om forældre som er ‘rige-på-penge, men fattige-på- tid’, de sender deres børn på kostskole hvor de får den bedste uddanelse, de bedste forbindelser som de kan (mis)bruge senere i livet. Samantha blev fundet kvalt i en af de aflukkede kollegiehaver. Samanthas far er mangemillionær men socialist så hun havde gået i folkeskolen; hendes mor var skuespiller og døde da hun var lille. Så havde hun haft en privilegeret opvækst?

Tara Thorpe er dybdesøgende journalist ved en 3’ klasses avis. Hun var et uønsket barn men hendes forældre er i mellemtiden gift til anden side med hver deres ønskede børn. Bea, hendes mors kusine var Taras faste tilholdssted. Tara blev udsat for forfølgelse af en stalker i 15-16 års alder; politiet troede at det var een som ville tættere på hendes mor; han blev aldrig identificeret. Men det havde fået Tara til at være meget varsom og opmærksom på hendes omgivelser. Den nat Samantha blev myrdet følte Tara sig overvåget, en sort person stod ved hendes hus, en konvolut var lagt ved hendes dør med en hjemmelavet dukke, mage til den som Samantha havde fået havde nogle dage før hun blev myrdet. Tara melder det til politiet, men fortæller ikke på avisen at hun er blevet truet. Hun blev tildelt opgaven at skrive om Samantha. Men vil Tara blive det næste mordoffer? eller er stalkeren tilbage?

I bogen følger vi hvordan hun sammen med detektiven Garstin Blake opdager, hver fra sit synspunkt hvad, hvordan og hvorfor.

Vi bliver introduceret til akademisk jalousi, forbudt natteklatring på universitets bygning; Samanthas far, Sir Brian, gik i skole men Hugo som leder Sociologisk institut hvor Samantha er professor, Brian donerede mange penge til instituttets bibliotek 5 år før Samantha blev ansat; mange andre ting bliver diskuteret og fortalt.

Det var en god bog, spændende, med en god beskrivelse af universitets miljøet. I de fleste kapitler følger vi Taras tankegang, men også  Blakes og det er et rart bekendtskab.

Der var en ting jeg følte var noget far-fetched, hvorfor blev Tara truet i begyndelsen.

Dette er første bog i en serie, og jeg læser gerne flere af dem, de er let læst på engelsk.

The post Murder on the marshes af Clare Chase first appeared on Bogrummet.