Godt nok er det en fjerde bog i serien, men personligt har jeg ikke læst de første tre og den kan sagtens læses som separat historie. Vi møder en hovedperson der går i 7. klasse og som er flyttet. Derfor har hun en gammel veninde fra hvor hun boede før og en ny veninde hvor […]
The post Myntes dagbog 4 – Venner for altid…agtigt af StineStregen first appeared on Bogrummet.

Godt nok er det en fjerde bog i serien, men personligt har jeg ikke læst de første tre og den kan sagtens læses som separat historie. Vi møder en hovedperson der går i 7. klasse og som er flyttet. Derfor har hun en gammel veninde fra hvor hun boede før og en ny veninde hvor hun bor nu. Og nu kommer den gamle veninde og skal bo hos hende og familien i en periode. Så hun regner med at de to af hendes veninder vil kunne sammen. Men det går ikke helt som forventet, vores hovedperson har bare ikke helt forstået at det måske slet ikke er de to af hendes veninder der ikke kan sammen, men mere hende selv som skal lære noget om hvordan man omgås andre…

Bogen er sjovt sat op i dagbogsform, med fine illustrationer og en meget uskyldig og til tider lidt naiv indgangsvinkel til en pige i 7. klasse. Der er nogen gode pointer undervejs hvor man mærker teenageren stikke igennem, men det hele bliver tanden for barnligt til min smag. Forstået på den måde at jeg syntes historien er rigtig god, men jeg føler mere at hovedpersonen er ramt lidt skævt i forhold til den påståede alder. Jeg havde flere gange undervejs svært ved at skulle forholde mig til en hovedperson som alligevel ikke er helt barn, for jeg opfattede bogen som om den handlede om en der var yngre. Og det er lidt ærgerligt, for som sagt syntes jeg ellers at selve historien havde potentiale.

Det er en sjov måde den er illustreret og det er nemt at sætte sig ind i hovedpersonens univers, jeg syntes desværre blot at det aldersmæssigt ikke er helt tilsvarende.

Bogen henvender sig til store børn/yngre teenagere. Den er let at læse og hyggelig at bruge tid på. Som voksen giver den en et okay indblik i hvad der rører sig hos en ung som måske ikke altid syntes at far og mor er de “fedeste” personer. Man kommer rundt om emner som fester, druk. rygning, kærlighed og venskaber. Men igen på en lidt for naiv måde til at jeg syntes den passer til en 7. klasses elev. Jeg tænker personligt at et lidt yngre publikum vil få mere ud af den, også fordi den er nem at få en snak ud fra, med sit barn om et eller flere af de emner der dukker op.

En finurlig bog som har et fint udtryk, men som ikke faldt helt i hak med det jeg som læser havde forventet.

 

Anmeldereksemplar!

lån bogen på biblioteket

The post Myntes dagbog 4 – Venner for altid…agtigt af StineStregen first appeared on Bogrummet.