Varm og kærlig bog om ordentlige 17-årige Pi, der falder om midt i engelsktimen. Pi har det ikke godt, og efter et check på hospitalet bliver hun sygemeldt med angst. Omgivelserne er søde og forstående, men indeni Pi er alt gået i stå. Hvad skal man gøre ved sig selv, hvis man ikke kan klare […]
The post Når hjertet er en elpisker af Mette Vedsø first appeared on Bogrummet.

Varm og kærlig bog om ordentlige 17-årige Pi, der falder om midt i engelsktimen. Pi har det ikke godt, og efter et check på hospitalet bliver hun sygemeldt med angst. Omgivelserne er søde og forstående, men indeni Pi er alt gået i stå. Hvad skal man gøre ved sig selv, hvis man ikke kan klare et helt almindeligt liv? ’Når hjertet er en elpisker’ er en dejlig og rørende historie om at være ung og angst, om at snuble og om at starte forfra.

”Det er dér, 20 minutter inde i engelsktimen, at jeg går fra at være Pi Maria Simonsen til hende i 1. B, der dejser om på vinylgulvet”.

En gang imellem er vi nødt til at resette – sætte alt i stå og starte forfra. Pi går derhjemme og prøver at lade være med at tænke for meget over noget. Hun bliver stille og roligt mere og mere involveret i overboernes liv. Hun møder Vicky, som er udviklingshæmmet og bor på 3. med sin mor Bianca. ’Jeg fik ikke nok ilt ved fødslen’, siger Vicky, der har rigtigt meget på hjerte. Det passer Pi fint, for i hende er der ret stille.

Pi’s mor ved ikke, at Pi godt ved, hun græder på toilettet. Hun ved heller ikke ret meget om, hvordan angsten føles, for Pi siger ikke rigtig noget til nogen om hvordan lyde pludselig forstærkes, om svimmelheden eller at hjertet hamrer løs som en elpisker.

Mens Pi prøver at finde sig selv, kæmper hun med presset for at starte i skole igen. Samtidig presser det hende også, når hun bliver spurgt, hvordan hun har det af forældre, venner og psykologen, for det ved hun ikke. Men de nye venskaber med folk fra opgangen, Vicky, Bianca og den ældre engelske dame Gillian Brown på 2. sal, giver Pi noget andet at tænke på end sig selv, og det giver ro.

’Når hjertet er en elpisker’ fortæller så fint, at omsorg og hjælp nogle gange kommer fra uventede steder. Mette Vedsø er en fremragende og følsom fortæller, der kan sige meget med få ord.

”Bianca er der bare med sin rolige støtte: ’Jeg laver kaffe’, siger hun, og det er den første kop kaffe, jeg nogensinde har drukket. Mor ville helt sikkert sige, at koffeinen kan gøre min tilstand værre, men Bianca siger, at kaffe har fortyndet mange problemer”.

 

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket

The post Når hjertet er en elpisker af Mette Vedsø first appeared on Bogrummet.