Danmarks Statistik har offentliggjort detailtallene for december.

Detailsalget faldt 4,5 pct. fra november til december når der korrigeres for prisudvikling, sæsonudsving og effekten af handelsdage. Dog er detailsalget steget med 4,4 i 2021 i forhold til 2020.

I følge Danmarks Statistiks kan udviklingen være påvirket af, at detailhandlen i december blev pålagt en række restriktioner mod COVID-19, bl.a. genindførelse af arealkrav og mundbind samt øgede samfundssmitte kan have holdt forbrugere hjemme.

Alle de tre hovedgrupper gik tilbage i december. Dog var Beklædning mv. den gruppe der faldt mest med 10,9 pct. Andre forbrugsvarer og fødevarer og andre dagligvarer faldt med henholdsvis 5,8 pct. og 1,4 pct.

Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank skriver på bankens hjemmeside.

– Faldet i december er en lille streg i regningen, men trods faldet er det dybest set fortsat et imponerende detailsalg. Detailhandlen har haft brandvarme kasseapparater i 2021, som ender med at være det stærkeste i 14 år.

Morten Granzau, som er underdirektør i Dansk Industri, er spændt på at følge udviklingen

– Nu bliver det spændende at se, om omsætningen finder tilbage mod et mere normalt niveau. Efterhånden som restriktionerne udfases, vil der igen blive brugt flere penge på oplevelser som koncerter og besøg i forlystelsesparker. Men erfaringen fra tidligere genåbninger er faktisk, at detailhandlen har fastholdt de flotte omsætningsniveauer

Kilde: Danmarks Statistik, Detailfolk.dk